Iedereen kan een ontwerper zijn

Iedereen kan een ontwerper zijn

20 augustus 2009 om 07:15
Laatste update: 29 april 2018 om 09:39
  • Anneloes van Gaalen

Ideeën zijn er om te delen. Of te kopiëren. De (Un)limited Design Contest neemt dit heel letterlijk en maakt van iedereen een designer.

Tijdens het Hacking at Random evenement dat onlangs in Vierhouten plaats vond, ging de (Un)limited Design Contest officieel van start. De wedstrijd, die tot 12 oktober loopt, is in feite een experiment in open design waarbij een ieder wordt uitgenodigd om informatie en open-source software te delen om mee te ontwerpen en te produceren. Je kan nieuwe producten ontwerpen of op bestaande ontwerpen voortborduren. Op de wedstrijdsite worden niet alleen de ontwerpen geplaatst, maar ook alle blueprints and instructies zodat designers - zowel professionals als amateurs - aan de slag kunnen.

Meedoen is simpel. Kwestie van langsgaan bij een van de Fablabs (te vinden in Amsterdam, Den Haag en Utrecht) waar je dankzij moderne digitale fabricageapparatuur je ontwerpen kan maken en in 3D kunt printen. Inspiratie nodig? In september en oktober geven drie bekende Nederlandse ontwerpers - productontwerper Frank ‘Tjep' Tjepkema, food designer Marije Vogelzang en modeontwerper Zelda ‘Zlda' Beauchampet - workshops.

Bij een wedstrijd horen winnaars en een prijs. De genomineerde ontwerpen worden tentoongesteld tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De drie winnaars (een op het gebied van Food, Form en Fashion) worden op 23 oktober bekendgemaakt en zullen hun product verkocht zien worden bij de 0900-Design winkel en website.

Lees meer over:

Deel via