Prive-opleiding voor design

Prive-opleiding voor design

01-07-2009 06:57 Laatste update: 29-04-2018 10:10

De Schrofer Academy leidt studenten op tot ontwerpers met kennis en skills. En je krijgt er nog een Mastertitel bij ook.

Al in 2007 konden we de opleiding van Gillian Schrofer aanraden. De toen al twee jaar lopende accreditatie, is er eindelijk. Na het doorlopen van de opleiding mag je daadwerkelijk de titel Master of Applied Arts achter je naam zetten. Dat is de Eindhovense Design Academy niet gelukt. Kwade studenten die geen MAA bleken te zijn geworden maar een HBO-waardige titel kregen, wonnen de rechtzaak.

De Schrofer Academy leidt nu dus wel op tot MAA en wel in IRV (Interdisciplinaire Ruimtelijke Vormgeving). Net zoals bij de Academies van Bouwkunst, krijg je de graad die je normaal op de universiteit haalt door studie te combineren met werk. 'Het is toch te zot dat je van de universiteit komt met geen enkele vaardigheid', aldus Schrofer. 'De credietcrisis helpt mee opleidingsplekken te vinden bij de grootste designbureaus.' Meer spraakmakende uitspraken lees je in dit interview met design.nl.