Firefox concurrent van Facebook?

Firefox concurrent van Facebook?
6 mei 2009 om 14:37
Laatste update: 29 april 2018 om 11:12
  • Jaap Stronks

Smelten browsers en sociale netwerksites samen? ReadWriteWeb denkt van wel.

Een analyse die niet alleen bij mij de wenkbrauwen zal doen fronsen: Marshall Kirkpatrick schrijft op ReadWriteWeb dat Firefox nog wel eens kan uitgroeien tot de belangrijkste concurrent van, jawel, Facebook.

We volgen zijn gedachtegang even. De achterliggende gedachte is de voorspelling in het rapport The Future of the Social Web dat Google OpenID in zijn Chrome-browser zal inbouwen. Dat klinkt al best logisch: Google levert allerlei sociale diensten (Google Docs, Gmail, Latitude, enzovoort) en is duidelijk bezig (met de Chrome-browser en het Android-OS) deze naadloos te verweven met software. Aan de andere kant van het spectrum zie je dat Facebook met eigen desktopsoftware komt - net als recentelijk Hyves, overigens. Trek de ontwikkelingen door en verschillende browsers met elk hun eigen sociale systemen concurreren met elkaar.

Het is echter de vraag hoe waarschijnlijk en wenselijk dit is. Elk sociaal platform is erbij gebaat om gebruikers van normale browsers niet buiten te sluiten, net zoals browsers alle webdiensten moeten ondersteunen. Een wereld van volledig gescheiden ecosystemen lijkt me in elk geval niet het meest aanlokkelijke perspectief...

Lees meer over:

Deel via