D66 tegen afsluiten downloaders

D66 tegen afsluiten downloaders

05-05-2009 11:58 Laatste update: 29-04-2018 11:12

tonie

Het Europarlement stemt woensdag waarschijnlijk in met regelgeving die het mogelijk maakt fervente downloaders af te sluiten.

De Franse president Sarkozy probeert al maanden in eigen land en in Brussel om er regelgeving door te krijgen die het mogelijk maakt internetters die muziek of films verspreiden of downloaden na twee waarschuwingen af te sluiten van internet.

D66 is tegen zo'n systeem van three strikes you're out. D66-europarlementariër Sophie in 't Veld stemt woensdag tegen de voorstellen die zoiets mogelijk willen maken. Ze sprak dinsdag het parlement toe. 'De regeringen van de Lidstaten proberen via een achterdeur de rechtsbescherming van burgers uit te hollen.'

D66 verwacht dat een meerderheid van het Europees Parlement de controversiële wetgeving wel steunt. Veel partijen vinden het punt niet belangrijk genoeg in een groot pakket van nieuwe regels rond telecomzaken.

D66 is een van de weinige Nederlandse partijen die de rechtsbescherming van de downloadgeneratie wel belangrijk vindt en om dit punt tegen het telecompakket wil stemmen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s