Apple: iPhone-apps moeten rekening houden met notch
Alle apps updaten

Apple: iPhone-apps moeten rekening houden met notch

08-05-2018 11:33 Laatste update: 11:33

Ontwikkelaars van iPhone-apps hebben nog tot juli om hun software geschikt te maken voor de iPhone X.

Op zijn pagina voor developers schrijft Apple dat alle updates die worden ingediend voor de App Store vanaf juli rekening houden met de notch van de iPhone X. Eerder stelde Apple al een vergelijkbare eis aan nieuwe apps.

Op die manier wil Apple voorkomen dat gebruikers van de iPhone X bepaalde content niet kunnen zien omdat die op de plaats van de notch zit. Ontwikkelaars die geen update uitbrengen van hun apps, worden vooralsnog niet verplicht om een aanpassing te doen.

Vermoedelijk zal Apple ook in de toekomst iPhones blijven uitbrengen die zijn voorzien van een inkeping. Later dit jaar zal Apple waarschijnlijk drie nieuwe iPhones uitbrengen: twee toestellen met een oled-scherm en één met een lcd-scherm.

Meerdere Android-merken hebben onlangs ook toestellen met een notch uitgebracht of zijn van plan dat binnenkort te doen.

Zo hebben de Huawei P20 en de LG G7 ThinQ ook een inkeping in het scherm. De nieuwe OnePlus 6, die later deze maand wordt gepresenteerd, zou eveneens een notch krijgen.