100 miljoen prijzengeld voor Fortnite-spelers
Esports is hot

100 miljoen prijzengeld voor Fortnite-spelers

22-05-2018 12:19 Laatste update: 12:19

Epic Games stelt 100 miljoen dollar aan prijzengeld ter beschikking voor Fortnite-toernooien die later dit jaar moeten beginnen.

Het prijzengeld is bestemd voor het seizoen 2018-2019, schrijft Epic Games in een blogpost. De game-maker belooft dat de benadering iets zal verschillen van traditionele esports-toernooien. Zo moeten de wedstrijden "het plezier van het spelen en bekijken van de game" benadrukken. In de komende weken zal Epic Games meer details bekendmaken over de opzet van de competities.

Met de belofte van 100 miljoen dollar aan prijzengeld nestelt Fortnite zich direct bovenaan de lijst van meest lucratieve games voor e-sporters. Alleen Valve heeft voor Dota 2 een hoger bedrag uitgekeerd in allerhande competities: 140 miljoen dollar. Dat bedrag werd sinds 2013 verdeeld in meer dan 900 verschillende toernooien.

Fortnite is mega-hit

Epic Games kan zich de enorme prijzenpot permitteren. Fortnite, dat vorig jaar juli werd uitgebracht, heeft zich de afgelopen maanden ontwikkeld tot een van de populairste games van het moment.

Fortnite is alleen al op met mobiel goed voor een dagelijkse omzet van ruim een miljoen dollar, schrijft The Verge. Met de verkoop van zaken als kleding en dansmoves in de game verdiende Epic alleen al in februari 126 miljoen dollar. Vermoedelijk is dat bedrag de afgelopen maanden verder opgelopen.

Epic Games kan zich dit permitteren omdat Fortnite een megahit is. In februari leverde Fortnite Epic een omzet op van maar liefst 126 miljoen dollar in die maand alleen.