Elektrische fietsen

Nieuwe e-bikes VanMoof hebben slot in achternaaf

30 mei om 07:55
Laatste update: 31 mei om 19:05

De nieuwe elektrische fietsen van het Amsterdamse merk VanMoof zijn minder makkelijk te stelen dankzij een slot in de achternaaf, dat het wiel blokkeert.

De nieuwe elektrische VanMoof-fietsen Electrified S2 en X2 hebben allerlei verbeteringen ten opzichte van voorganger Electrified S. Zo hebben ze een nieuw ontworpen aluminium frame zonder zichtbare lasnaden. De Electrified S2 en X2 krijgen ook een betere motor en accu. De X2 heeft een unisex frame.

Bij diefstal zijn de locaties van de e-bikes door VanMoof te tracken. De S2 en X2 hebben ook een nieuw slot in de achternaaf, dat het wiel blokkeert. Het vergrendelen van dat slot gaat met de voet, via de app of door een code in te voeren met een knopje op het stuur.

150 km bereik

De elektrische motor is lichter en zuiniger geworden en de accu heeft een hogere capaciteit. In de eco-modus kunnen de S2 en X2 daardoor volgens VanMoof 150 kilometer halen op een volle accu. Net als bij de vorige e-bikes van VanMoof is de normale snelheid 25 km/u. In de 'turbomodus', die is aan te zetten via een knopje op het stuur, is de maximumsnelheid 32 km/u.

Elektronica en accu verwijderen

Het deel met de elektronica, zoals de gps-zender en het schermpje, is ook los te koppelen, zodat de onderdelen makkelijker zijn te vervangen of te repareren. Ook is de accu te verwijderen door een paar schroeven uit te draaien.

De nieuwe e-bikes zijn later deze week te bestellen in wit of zwart. Ze kosten 3398 euro, maar de eerste tweeduizend kopers krijgen duizend euro korting. De leveringen vinden in september plaats.

Op de S2 en de X2 is binnenkort ook een abonnement af te sluiten. VanMoof introduceerde de eerste abonnementen op zijn fietsen in april. De abonnementsprijzen voor de nieuwe e-bikes zijn momenteel nog niet bekend.

Ook smart bikes zonder motor

Onlangs bracht VanMoof ook twee nieuwe niet-elektrische stadsfietsen met anti-diefstaltechnologie op de markt. Net als de e-bikes zijn die Smart S en Smart X verkrijgbaar met een Peace of Mind-service. Voor een jaarbedrag krijgen klanten de garantie dat een gestolen fiets binnen twee weken wordt opgespoord. Als de 'bike hunters' van het Amsterdamse fietsmerk dat niet lukt, krijgt de klant gratis een nieuwe fiets.

Bekijk ook onze review van de Smart S en X:

Wil je meer video's zien over nieuwe e-bikes, subscribe je dan op ons YouTube-kanaal.