Lenovo Z5 smartphone notch scherm
Gelogen

Eerste 'all screen'-telefoon Lenovo heeft toch een notch

5 juni 2018 om 09:03
Laatste update: 5 juni 2018 om 09:04

De Lenovo Z5 zou de eerste smartphone met zeer dunne schermranden en zonder notch bovenin het scherm worden. Maar de Chinese fabrikant hield iedereen voor de gek.

Al weken teasede de Chinese telefoonmaker zijn nieuwe Lenovo Z5-smartphone. De ceo plaatste de ene na de andere door de computer gegenereerde afbeelding van de telefoon op sociale media, waarop duidelijk te zien was dat het scherm zo goed als randloos zou worden. Zelfs zonder de inmiddels bekende notch aan de bovenkant van het scherm, zo leek het.

Vandaag is gebleken dat het valse beloftes waren. De Lenovo Z5 heeft weliswaar dunnere schermranden dan de meeste smartphones en een kleinere notch dan de iPhone X, maar dat wil nog niet zeggen dat hij notchloos is. Hieronder staat links de beloofde telefoon van Lenovo, rechts de daadwerkelijk telefoon.

Goedkoop

Los van de valse belofte is de Z5 een opvallende smartphone vanwege zijn scherpe prijs. In China kost hij 1299 yuan, oftewel 173 euro. De Z5 biedt voor dat bedrag een 6,2 OLED-scherm met een 8-core Qualcomm-processor, 6 GB RAM en 64 GB opslagruimte.

De telefoon komt volgende week uit in China. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de telefoon naar Nederland komt. Lenovo brengt in Nederland met name smartphones uit onder het Motorola-merk.

Lees meer over:

Deel via