Sonos lanceert nieuwe soundbar Beam
Met AirPlay 2 en Alexa

Sonos lanceert nieuwe soundbar Beam

07-06-2018 20:47 Laatste update: 08-06-2018 09:32

Sonos heeft zijn nieuwe soundbar Beam voor zowel tv-geluid als muziek gepresenteerd. De speaker werkt onder meer met AirPlay 2 van Apple en Amazon Alexa.

Bright was bij de presentatie van Sonos Beam in San Francisco en sprak met Sonos-ceo Patrick Spence. Bekijk de video:

Sonos onthulde vanavond in San Francisco zijn compacte soundbar Sonos Beam, die is bedoeld voor kleine en middelgrote kamers. De speaker ondersteunt meer dan 50 muziekdiensten voor het draadloos streamen van muziek. In juli krijgt de Beam ook ondersteuning voor de nieuwe streamingfunctie AirPlay 2 van Apple.

Met AirPlay 2 kunnen gebruikers van iOS-apparaten direct muziek en audio van onder meer YouTube en Netflix op meerdere Sonos-speakers in huis afspelen. AirPlay 2 is eind mei door Apple uitgebracht.

Alexa: nog niet in Nederland

In sommige landen zal de Sonos Beam ook te bedienen zijn met gesproken commando's aan Amazon-assistent Alexa, maar dat geldt voorlopig nog niet in Nederland. Sonos zegt later ook andere spraakassistenten te willen toevoegen, waaronder Google Assistant. De slimme Google-assistent spreekt binnenkort ook Nederlands.

Surround-sound

De compacte soundbar heeft vier woofers, drie passieve radiatoren en een enkele tweeter. De Beam heeft een Ethernet-ingang en beschikt over ruisonderdrukking. Het apparaat is met een HDMI-kabel op de HDMI ARC-uitgang van tv's aan te sluiten, of met behulp van een adapter op de optische-audio-poort. Voor surround-sound is een Beam te combineren met twee andere Sonos-speakers, voor meer bass is dan een SUB toe te voegen.  

Sonos Beam is vanaf 17 juli in zwart en wit verkrijgbaar voor 449 euro. Dat is een stuk goedkoper dan de huidige soundbars van Sonos, de high-end Playbase en Playbar, die beide 799 euro kosten. Die duurdere soundbars zijn luider en hebben meer bass, waardoor ze geschikter zijn voor grotere kamers.

AirPlay 2 op meer Sonos-speakers

Sonos brengt deze zomer via software-updates ook ondersteuning voor AirPlay 2 naar de Sonos One, de Playbase en de tweede generatie van de Play:5. Er is maar één AirPlay 2-speaker in huis nodig om via iOS te kunnen streamen naar andere Sonos-speakers. 

De Siri-commando's met AirPlay 2 werken nog alleen het streamen van muziek met Apple Music, want Siri ondersteunt nog geen Spotify