Eénpersoons 'vliegende auto' van Google-topman onthuld
Zelf besturen

Eénpersoons 'vliegende auto' van Google-topman onthuld

07-06-2018 12:15 Laatste update: 16:49

Het éénpersoons vliegtuigje van de startup van Google-topman Larry Page is onthuld. Om hem te kunnen vliegen zou je maar één uur training nodig hebben.

In 2016 werd bekend dat Google-oprichter en CEO Larry Page werkte aan startups voor vliegende auto's. Ruim een jaar geleden toonde het bedrijf Kitty Hawk zijn eerste prototype en onlangs volgden de eerste beelden van de vliegende taxi van het bedrijf. Nu heeft Kitty Hawk het definitieve model voor zijn éénpersoons vliegtuig onthuld.

De Kitty Hawk Flyer is niet meer dan een cabine op het formaat van een badkuip, met aan weerszijden vijf rotoren en binnenin twee sticks voor de bediening. Het volledig elektrische vliegtuig stijgt verticaal op, en volgens CEO Sebastian Thrun kan zelfs een leek de Flyer al na een uur volledig besturen. Door het drone-achtige ontwerp van de Flyer blijft die stil hangen als de piloot de stick loslaat, in tegenstelling tot bij traditionele vliegtuigen of helikopters.

De Flyer stijgt op vanaf water en zal uiteindelijk een topsnelheid van 100 tot 160 kilometer per uur hebben. Voorlopig wordt de Flyer ontwikkeld als een recreatief vliegtuig, maar volgens Thrun is het goed mogelijk dat we in de toekomst zelf met zulke vliegtuigtjes naar de stad vliegen. Voorlopig houdt de Flyer het 20 minuten vol op een snelheid van 32 kilometer per uur, op een hoogte van 3 meter.

De prijs van de Flyer is nog niet bekend, maar het apparaat is al wel daadwerkelijk vooruit te bestellen via de site van Kitty Hawk. De naam van de Flyer is overigens een hommage aan de Wright Flyer, het eerste succesvolle vliegtuig van de gebroeders Wright, dat in 1903 bijna een halve kilometer vloog in de buurt van het Amerikaanse dorp Kitty Hawk.