Knop verdwijnt

'Vingerafdrukscanner in scherm van Samsung Galaxy S10'

25 juni 2018 om 07:35
Laatste update: 25 juni 2018 om 07:35

De nieuwe Samsung-smartphone zou een vingerafdrukscanner in het scherm hebben gebouwd, zodat er geen knop meer voor nodig is.

In navolging van het Chinese Vivo wil Samsung de vingerafdrukscanner in het scherm verwerken, zo schrijft de Koreaanse nieuwssite The Bell. Dat wil zeggen dat de vinger gescand kan worden door hem op het scherm te leggen, zonder dat daarvoor een uitsparing, een zogeheten notch, nodig is.

Ook kijkt Samsung volgens de site naar een iPhone X-achtige gezichtsscanner om een telefoon te unlocken. Wel wordt de technologie waarmee een telefoon ontgrendeld kon worden door middel van het scannen van de iris uitgeschakeld, omdat deze overbodig zou worden. Deze scanner kreeg sowieso veel kritiek omdat het niet altijd werkte.

Nog niet dit jaar

Eerder ging al het gerucht dat de Samsung Note 9, die waarschijnlijk wordt gepresenteerd is september, al een ingebouwde scanner zou hebben, maar volgens The Bell gaat Samsung dat niet halen en wordt het dus de Galaxy S10. Dit toestel wordt waarschijnlijk gepresenteerd eind februari 2019 op het Mobile World Congress in Barcelona.

Achterkant

Op dit moment heeft Samsung de vingerafdrukscanner aan de achterkant geplaatst, net onder de achtercamera's. Eerder plaatste Samsung de scanner nog boven de camera's, waardoor gebruikers vaak misgrepen en vette vingerafdrukken achterlieten op de lenzen.

Lees meer over:

Deel via