'Nieuwe AirPods krijgen noise-cancelling'
Ook over-ear koptelefoon

'Nieuwe AirPods krijgen noise-cancelling'

25-06-2018 14:17 Laatste update: 14:16

Apple zou volgend jaar met high-end AirPods, een nieuwe HomePod en een over-ear koptelefoon komen.

Apple lijkt zijn audiotak volgend jaar een grote boost te willen geven. Dat schrijft de doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg-journalist Mark Gurman. Zo zouden de AirPods een flinke update krijgen.

De nieuwe versie van de draadloze oordoppen zou noise-cancellation krijgen en spatwaterdicht worden, zodat je er in de regen mee kan hardlopen. Zwemmen zou nog niet kunnen met de nieuwe AirPods. Ook zou Apple de afstand waarop de AirPods blijven werken met iPhones en iPads willen verruimen.

Daar staat tegenover dat de oortjes wel duurder zouden worden dan de huidige 179 euro. Verder staat op de planning om een nieuwe versie van de AirPods te maken met sensoren waarmee de hartslag te meten is.

Over-ear koptelefoon

Apple zou het niet laten bij de AirPods, maar ook werken aan een koptelefoon die over de oren gaat. Deze zijn volgens Bloomberg een hoger geprijsd alternatief voor de Beats-koptelefoons, het bedrijf dat Apple in 2014 kocht van Dr Dre. Apple hoopte de koptelefoon nog dit jaar te presenteren, maar dat wordt waarschijnlijk volgend jaar.

Marktanalist Ming-Chi Kuo voorspelde in februari ook al de introductie van de Apple-koptelefoon.

HomePod

Tot slot werkt Apple ook nog aan een nieuwe HomePod. Er zijn nog geen verdere details vrijgegeven, behalve dat Apple overweegt om een andere producent te nemen.

Voor de Apple-fan en muziekliefhebber lijkt 2019 dus een mooi jaar te worden. In 2018 wordt er alleen een kleine update van de AirPods verwacht.