© Elon Musk

Musk bouwt nog steeds mini-duikboot voor Thaise jongens
Tech to the rescue

Musk bouwt nog altijd mini-duikboot voor Thaise jongens

9 juli om 09:42
Laatste update: 9 juli om 20:34

Elon Musk zet de bouw voort van een mini-duikboot waarmee de Thaise voetballertjes uit een grot gered zouden kunnen worden, ook al is het waarschijnlijk niet meer nodig.

Als Tesla-baas Elon Musk iets in zijn hoofd heeft, dan laat hij het moeilijk los. Nu bouwt hij een kinderonderzeeboot om de Thaise voetballertjes te bevrijden uit hun grot. Het team kwam met hun coach vast te zitten toen ze een grot aan het ontdekken waren, waarna ze overvallen werden door de regen.

Door de zware regenval en de nauwe grot was het extreem moeilijk om de jongens weer uit de grot te krijgen. Musk bood zijn hulp aan door SpaceX- en Boring Company-personeel te sturen naar de rampplek. Ook bleek in een serie van tweets dat hij in een zwembad in Los Angeles een mini-duikboot aan het testen was om de jongens te kunnen bevrijden.

Duikers

Ondertussen zijn er vier van de dertien jongens bevrijd, ze zijn aan de hand van twee duikers door het grottenstelsel vervoerd. De andere jongens worden naar verwachting snel op dezelfde manier boven water gebracht.

Desondanks gaat Musk door met de ontwikkeling van de mini-duikboot. Als het voor deze keer niet handig is, dan vast wel voor een andere keer, aldus Musk. Volgens hem moet de duikboot ondertussen in een vliegtuig onderweg zijn naar Thailand.

Lees meer over:

Deel via