Zorgeloos streamen

In deze modus houdt YouTube je kijkhistorie niet bij

YouTube app incognito-modus
10 juli om 17:23
Laatste update: 11 juli om 07:41

Wil je van sommige video's liever niet dat YouTube onthoudt dat je ze hebt bekeken? Daar heeft de Android-app van YouTube nu een oplossing voor: een incognito-modus.

De YouTube-app voor Android krijgt vandaag een nieuwe functie: een incognito-modus, zoals ook webbrowsers al langer hebben. Daarmee kan je video's bekijken zonder dat ze worden bijgehouden in je kijkgeschiedenis, die Google behalve voor het voorstellen van andere video's ook voor het afstemmen van advertenties gebruikt.

De nieuwe modus staat in het Account-onderdeel van de YouTube-app voor Android. De update wordt vanaf vandaag uitgerold. Wanneer de iOS-app van de videodienst dezelfde functie krijgt, is nog niet bekend. Als je de incognito-modus inschakelt, houdt de app niet langer bij welke filmpjes je kijkt en welke zoektermen je invult. 

In de modus zijn alleen de onderdelen Home en Trending beschikbaar. Andere functies, die zijn gekoppeld aan persoonlijke accounts, zoals de kanalen waarop je bent geabonneerd, zijn niet beschikbaar. Ook kan je geen video's opslaan in afspeellijsten.

De modus voorkomt niet dat bijvoorbeeld providers of werkgevers mogelijk kunnen zien welke video's je kijkt.

Subscribe je ook op het Bright YouTube-kanaal.