© Apple

Nieuwe Apple-emoji's: van superheld tot ginger
? ? ? ? ?

Nieuwe Apple-emoji's: van superheld tot ginger

17-07-2018 10:12 Laatste update: 16:38

Apple voegt binnenkort verschillende haarkleuren toe, maar ook de cupcake en de superheld.

Mensen die rood, grijs of krullend haar hebben, kaal zijn of een superheld zijn, kunnen opgelucht ademhalen: er is een emoji voor je onderweg. Apple presenteerde maandag, op World Emoji Day, zijn nieuwe emoji, die later dit jaar worden toegevoegd aan iOS 12.

Dat is vooral goed nieuws voor mensen met een afwijkende haarkleur. En voor liefhebbers van kangoeroes, papegaaien en cupcakes.

De nieuwe emoji zijn onderdeel van de emoji-uitbreiding van dit jaar, bepaald door de Unicode. De verwachting is dat deze emoji door alle platformen overgenomen en herontworpen worden. In totaal zijn er nu 2823 emoji.

Alan Dye, de Vice President of User Interface Design van Apple, liet aan Emojipedia weten dat er niet echt een strategie achter de emoji zit, welke schattig moet zijn en welke realistisch. "We kijken wat de meest iconische, bruikbare, tijdloze representatie is van de emoji die we ontwerpen."

Dit zijn de meest gebruikte emoji

Eerder deze week presenteerde Facebook de meest gebruikte emoji's in Facebook en Messenger van afgelopen jaar.

Weinig verrassend stond ? (gezicht met tranen van geluk) bovenaan, gevolgd door ? (lachend gezicht met hart-ogen), daarna ? (gezicht dat een kusje blaast) en ? (verjaardagstaart).

Wel verrassend was dat in Nederland de ? niet het populairst was, maar de ? Partypopper.

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.