Drie formaten

'Schermplaten van nieuwe iPhones gelekt'

nieuwe iphone lek foto schermen leak 2018
17 juli om 15:25
Laatste update: 17 juli om 15:50

Een foto zou de glazen voorkanten tonen van de drie nieuwe iPhone-modellen die Apple dit najaar wil introduceren.

De foto van de schermplaten is op Twitter gezet door de designer Benjamin Geskin, die eerder details over nog niet uitgebrachte smartphones heeft gemeld. De voorkanten hebben net als de iPhone X een notch, een inkeping bovenin het scherm. Het zou gaan om toestellen met de schermformaten 5,8, 6,1 en 6,5 inch.

Al maanden gaan er geruchten dat Apple drie nieuwe iPhones met deze schermformaten zou willen introduceren later dit jaar. De bekende analist Ming-Chi Kuo meldde meermaals dat Apple komt met een opvolger van de iPhone X met een 5,8 inch oled-scherm en een Plus-versie met een 6,5 inch formaat, eveneens met een oled-scherm. Daarnaast zou er een derde, goedkopere iPhone komen met een LCD-scherm van 6,1 inch. Dat laatste model heeft een bredere schermrand, zo is op de nieuwe foto te zien.

September

De nieuwe iPhones worden waarschijnlijk in september aangekondigd. Ze zouden in zes kleuren verschijnen, waaronder blauw en oranje. Apple zou de thuisknop met de vingerafdrukscanner op alle nieuwe iPhones vervangen door de Face ID-gezichtsherkenning. 

Volgens analist Kuo gaat de 6,1 inch iPhone rond de 700 dollar kosten, dezelfde prijs als de iPhone 8 op dit moment. Voor het 6,5 inch-model verwacht Kuo een prijs van rond de 1000 dollar en de opvolger van de 5,8 inch iPhone X zou 900 dollar gaan kosten.