Subtiele block

Instagram laat gebruikers nu ook volgers verwijderen

18 juli 2018 om 10:58
Laatste update: 18 juli 2018 om 18:08

Instagram laat gebruikers met een publiek profiel nu volgers verwijderen, zonder ze te hoeven blokkeren. Instagram werkt ook aan een betere beveiliging via tweestapsverificatie.

Wie zijn Instagram-profiel op openbaar heeft staan, kan zomaar door iedereen gevolgd worden. Wie daar niet op zit te wachten, kan zijn profiel op privé zetten of ongewenste volgers blokkeren. Nu komt er ook een derde optie, meldt The Verge. Instagram-gebruikers met een publiek profiel kunnen voortaan volgers verwijderen.

Die manier is subtieler en minder rigoureus dan het blokkeren van een volger. Een block is in de etiquette van de sociale media toch een beetje een digitale klap in het gezicht. Het was al mogelijk om iemand te 'softblocken', door iemand te blokkeren en daarna te deblokkeren. Het resultaat van het verwijderen van een volger is hetzelfde: de volger volgt je niet meer, zonder daar een melding van te krijgen.

De functie wordt nog getest, waardoor die nog niet voor alle gebruikers beschikbaar is. Instagram laat gebruikers ook al andere gebruikers op 'mute' zetten, zodat zij hun foto's, video's en/of stories niet meer te zien krijgen, zonder hen te 'ontvolgen'.

Extra beveiliging

Daarnaast werkt Instagram aan extra beveiliging voor accounts, meldt TechCrunch. De dienst krijgt ondersteuning voor tweestapsverificatie met een authenticator-app. Bij tweestapsverificatie moet je naast je wachtwoord een tweede, eenmalig te gebruiken code invullen. Nu is die bij Instagram alleen via sms te ontvangen, maar sms is niet het meest veilige medium om zulke codes mee te sturen.

Een authenticator-app is een stuk veiliger. Zo'n app genereert de code op je apparaat zelf en is ook weer achter een pincode te zetten. Zo wordt het vrijwel onmogelijk om toegang tot je account te krijgen, zelfs mocht je wachtwoord onverhoopt uitlekken.

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.