google pixel 3 xl notch inkeping lelijk android
Commentaar

Gelekte foto's tonen hoe lelijk de Pixel 3 XL wordt

9 augustus 2018 om 09:44
Laatste update: 9 augustus 2018 om 09:56

Op gelekte foto's is de nieuwe Google-smartphone Pixel 3 XL in volle glorie te zien. Althans: met die rare inkeping is er weinig glorieus aan.

Over smaak valt niet te twisten, dat is zo. Toen Apple met de iPhone X kwam moesten we ook even wennen aan de inkeping bovenaan het scherm. Tegen de tijd dat veel Android-makers de inkeping overnamen, waren we er al aan gewend. En toch heb je mooie en lelijke 'notches' boven het scherm, bewijst Google.

Gelekte afbeeldingen van de Pixel 3 XL tonen een notch die nog het meest lijkt op het snorretje van Charlie Chaplin. Alle andere inkepingen lijken bij vergelijking subtiel. Die van de Pixel 3 XL is ook echt XL, dubbel zo dik. Bijkomend nadeel: Android past de dikte van de statusbalk aan op de dikte van de notch. Omdat deze extra ver naar beneden steekt, is de statusbalk ook dikker dan normaal. Wel is de inkeping iets smaller dan bij veel andere modellen, dus is er in de statusbalk aan weerszijden iets meer ruimte voor informatie.

Ook de kin

De telefoon is wel goed in balans, want ook de onderkant is lelijk. Er zit een opvallend dikke rand onderaan het scherm. Je kan je afvragen wat het nut is van een inkeping bovenaan het scherm, als dat zelfde scherm aan de onderkant alsnog niet tot in de hoeken van het scherm doorloopt. De Pixel 3 XL is niet het enige toestel dat zich hieraan schuldig maakt: alleen bij de iPhone X loopt het scherm tot in alle vier de hoeken.

Oordopjes

Zijn er ook voordelen ten opzichte van de vorige Pixel? Ja: er zitten nu oordopjes bij de telefoon. Dat lijkt logisch, maar vorig jaar werd de Pixel 2 zonder dopjes geleverd. Nu zit er een paar bedrade Pixel Buds met usb-c-aansluiting bij.

Op de gelekte foto's is te zien dat het gaat om een testtoestel van een Google-medewerker. 

Ook naar Nederland?

De Pixel 3 en Pixel 3 XL worden waarschijnlijk in oktober aangekondigd. Mogelijk komen de toestellen ook naar Nederland: Pixel-toestellen komen alleen uit in landen waar Google Assistent beschikbaar is. Dat is bij ons sinds kort het geval