'Nieuwe iPhones komen zonder 3D Touch'
Geflopte functie?

'Nieuwe iPhones hebben geen 3D Touch meer'

28 augustus om 08:09
Laatste update: 28 augustus om 08:04

De nieuwe iPhones die in september zouden worden gepresenteerd zouden geen 3D Touch-functie meer hebben.

In een memo aan aandeelhouders schrijft de Barclays-analist Blayne Curtis dat sommige iPhones dit jaar zonder de aanraaktechnologie 3D Touch worden geleverd, zo schrijft MacRumors. Hiermee doelt Curtis op de twee high-end iPhones, die mogelijk de iPhone Xs en de iPhone Xs Plus gaan heten. Eerder zei de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo ook al dat de budget-iPhone geen 3D Touch meer zou krijgen. 

Soort rechtermuisknop

De 3D Touch-functionaliteit werd gepresenteerd als de belangrijkste nieuwe functie in de iPhone 6s, in september 2015. Het scherm heeft met 3D Touch de mogelijkheid om te voelen hoe hard je op het scherm drukt.

Hiermee kan bijvoorbeeld een app andere opties geven. In praktijk werkt 3D Touch als een soort rechtermuisknop.

'Enorm veel kosten'

Mocht het inderdaad zo zijn dat het volledig van de iPhone verdwijnt, dan gaat er een hoop investeringsgeld verloren. In 2015 zei marketingchef Phil Schiller tegen Bloomberg dat het 'ongelofelijk moeilijk' was om de hardware voor 3D Touch te maken. "En we gaan twee hele jaren aan ontwikkeling hieraan verspillen, plus enorm veel kosten en investeringen, als niemand dit gaat gebruiken."

Dat lijkt dus nu te gebeuren. Zeker weten doen we het pas in september, als Apple volgens geruchten de nieuwe iPhones zou presenteren.

Lees meer over:

Deel via