Google-smartwatch verschijnt dit jaar niet meer
Wachten op Pixel Watch

Google-smartwatch verschijnt dit jaar niet meer

03-09-2018 10:51 Laatste update: 20:50

Google brengt in ieder geval dit jaar geen eigen smartwatch uit, ondanks geruchten over een Pixel Watch.

Dat zegt Miles Barr, het hoofd ontwikkeling van Google Wear OS tegen Tom's Guide. "Wat betreft een horloge dat iedereen past, ik denk nog niet dat we daar klaar voor zijn", aldus Barr. "Onze focus ligt nu op onze partners." Google liet een perswoordvoerder de uitspraak van Barr bevestigen.

Google doopte Android Wear in maart van dit jaar om tot Wear OS. Waar Google zelf al jaren eigen Nexus- en Pixel-telefoons en tablets uitbrengt, heeft het bedrijf nog geen eigen Pixel-horloge uitgebracht. De bekende lekker Evleaks zei eerder dit jaar dat Google aan een Pixel Watch werkte, die mogelijk gelijktijdig met de Pixel 3 en 3 XL aangekondigd zou worden.

Flinke lekken rond Pixel-telefoons

De nieuwe Pixel-telefoons worden vermoedelijk op 9 oktober aangekondigd. De toestellen zelf zullen geen verrassing zijn: alle details lekten de afgelopen tijd vrijwel volledig uit. Er zijn wat foto's uitgelekt van de Pixel 3 en vooral de Pixel 3 XL is al van alle kanten getoond, mede omdat de telefoon op de zwarte markt werd aangeboden. Van een eventuele Pixel Watch is nog geen enkele afbeelding verschenen. Het is niet bekend of het horloge is uitgesteld en bijvoorbeeld wel volgend jaar verschijnt.

Google zegt dat het zijn aandacht de komende tijd niet op een eigen horloge vestigt, maar op verbeteringen van Wear OS in samenwerking met merken zoals Cisco, Fossil en Skagen. Zo moet de batterijduur van de horloges beter, door gebruik te maken van Android-functie Doze. Telefoons met die functie houden bij of ze al een tijdje niet zijn gebruikt en zetten apps en processen dan op een lager pitje. Een update met die functie voor Wear OS verschijnt begin 2019.

Kijk ook onze review van de Skagen Falster-smartwatch

Subscribe je op ons YouTube-kanaal.

Lees ook: 5 gadget-trends van Europa's grootste techbeurs