samsung the frame kunstwerk lijst schilderij
Verisselbare lijsten

Kunstwerk-tv Samsung krijgt vervolg

6 september 2018 om 17:22
Laatste update: 6 september 2018 om 17:38

Van Samsung-tv The Frame, die eruit ziet als een kunstwerk, verschijnt een nieuwe versie, die vanaf eind deze maand in Nederland verkrijgbaar is.

Samsung kwam in 2017 met The Frame, een tv met de lijst van een schilderij die wanneer hij uit staat een kunstwerk laat zien. De nieuwe The Frame 2.0 ondersteunt HDR10+, waardoor ondersteunde video's met veel meer contrast en kleuren getoond kunnen worden.

Nieuws is ook de ondersteuning van één invisible cable, het systeem van Samsung waarbij één dunne, transparante snoer van de tv naar een hub loopt. In het nieuwe model loopt ook stroom via dat draadje, waardoor er maar één draad achter de tv vandaan komt. Net als zijn voorganger kunnen gebruikers The Frame 2.0 met Samsungs No Gap-systeem vlak tegen de muur hangen, net als een echt schilderij.

Verwisselbare lijsten

Ook is er dit jaar keuze uit een nieuwe lijst voor om het scherm. Gebruikers hadden al keuze uit lijsten van licht eikenhout, donker walnotenhout en wit metaal. Nieuw is een lijst van zwart metaal, die ook op de Frame van vorig jaar past. Gebruikers kunnen dus ook zelf lijsten wisselen.

Als The Frame uit wordt gezet, wordt er automatisch een kunstwerk op het scherm getoond. Gebruikers kunnen eigen kunst op de tv zetten, of kunstwerken kopen in de Samsung Art Store. Onbeperkte toegang tot kunstwerken kost 4,99 euro per maand.

The Frame is er net als zijn voorganger in de formaten 43, 44 en 65 inch, nieuw is een versie van 49 inch. De tv is vanaf eind september in Nederland beschikbaar voor prijzen van 1499, 1899, 2399 en 2999 euro. Er zijn ook twee verschillende standaarden verkrijgbaar voor The Frame: korte pootjes voor op een kast, en een langere standaard waarmee de tv op de grond kan worden gezet.