Nieuws

Nieuwe Samsung-tv lijkt een ingelijst kunstwerk

14 maart 2017 23:02

Samsungs nieuwe televisie The Frame, ontworpen door Yves Béhar, laat kunstwerken zien als je geen zenders kijkt.

The Frame is Samsungs nieuwe design-tv, van de hand van de bekende designer Yves Béhar. Het doel is een televisie die verdwijnt in je interieur als hij uit staat. Dan schakelt hij over op een speciale kunstmodus, waarbij The Frame een van honderd beschikbare kunstwerken weergeeft. Samsung kondigde de tv dinsdagavond aan op een event in Parijs.

Voor The Frame komen lijsten in wit, zwart en houtfineer beschikbaar. De kunstwerken zijn speciaal voor The Frame gekozen en gedigitaliseerd. Ze zijn afgestemd op de verschillende lijsten. Het scherm past automatisch de helderheid aan het omgevingslicht aan dankzij ingebouwde sensoren. De tv gaat ook vanzelf uit als hij detecteert dat er niemand in de kamer is. The Frame is dankzij een No Gap Wall-mount en draadloze connectie zonder dat er kabels zichtbaar zijn aan de muur te hangen. Er komt ook een optionele standaard.

Serif TV

Vorig jaar bracht Samsung ook al een design-tv uit, de Serif TV, ontworpen door de broers Bouroullec. Net als The Frame is de Serif TV er ook op gericht om beter in het interieur te passen dan de normale zwarte en grijze vlakken die nu veel plek in het interieur innemen. De technische details en prijzen van The Frame zijn nog niet bekend. Wel zegt Samsung dat de nieuwe design-tv deze lente op de markt komt.

QLED-tv's

Samsung onthulde dinsdag ook de relatief hoge prijzen van zijn nieuwe QLED-tv's. Hoewel de verwarrende naam doet vermoeden dat het OLED-schermen zijn, is dit niet het geval. De QLED-tv's gebruiken verbeterde LCD-schermen.