luister nederlands nieuws nederlands nieuwsbulletin luisteren nederland
'Luister naar RTL Nieuws'

Nederlands nieuws luisteren via Google Assistent

14 september 2018 om 11:23
Laatste update: 14 september 2018 om 20:54

Met de Nederlandse Google Assistent kan je nu luisteren naar nieuwsbulletins van onder andere RTL, NOS, ANP en NU.nl.

De nieuwsuitzendingen van de NOS, het ANP en BNR worden elk uur ververst, terwijl NU.nl en RTL ’s ochtends een bulletin of podcast uitbrengen. Gebruikers kunnen de nieuwsuitzendingen beluisteren door bijvoorbeeld 'luister naar het RTL Nieuws' te zeggen tegen de Google Assistent. In totaal zijn er elf verschillende nieuwsbronnen, waaronder ook enkele regionale omroepen.

De Nederlandse versie van Google Assistant is sinds eind juli verkrijgbaar. De slimme assistent die verkrijgbaar is voor smartphones met Android en iOS kan gesproken vragen beantwoorden of opdrachten uitvoeren. Zo kan de assistent je vertellen waar de dichtstbijzijnde Thaise restaurants zitten of hoe laat en waar 'Mission: Impossible - Fallout' draait. Ook is het mogelijk om Google Assistent te vragen of het gaat regenen of om een YouTube-video af te spelen.

Google Home-speakers

Als Google later dit jaar zijn slimme Google Home-speakers in Nederland op de markt brengt, zal het ook mogelijk zijn om Google Assistent daarop te gebruiken. Vanaf dat moment werkt het intelligente hulpje ook op andere slimme speakers, zoals die van LG, Sonos en Sony.

Kijk ook: zo maakte Google de Nederlandstalige Assistent 

Subscribe je ook op het Bright YouTube-kanaal