Paris Motor Show: wat kunnen we verwachten
Vooruitblik?

Deze nieuwe auto's zijn te zien op de Paris Motor Show

24 september 2018 om 17:42
Laatste update: 26 september 2018 om 17:46

Volgende week vindt Europa's belangrijkste autobeurs plaats. Een vooruitblik op de opvallende nieuwe auto's van de Paris Motor Show.

De Paris Motor Show wisselt elk jaar af met de autobeurs van Frankfurt en is de belangrijkste autoshow in Europa. Hier laten merken hun nieuwste concepts zien en presenteren ze nieuwe modellen. Op 4 oktober gaat de beurs open, maar merken willen niet in elkaars geroep verdrinken en dus is er nu al heel wat te vinden over de auto's van deze editie. Brights autotester Rutger Middendorp maakte alvast een overzicht. 

Audi E-Tron elektrische SUV

Het lijkt alsof Audi deze auto al 10 keer heeft geïntroduceerd, want bijna elke maand is er wel een persmomentje geweest om het uiterlijk te presenteren, de eerste rijproeven te doen of het definitieve uiterlijk te presenteren. In Parijs staat de Audi E-tron zoals hij straks te koop is. Net te laat voor de gunstige Nederlandse belastingmaatregelen. Op alles boven de €60000 aan het prijskaartje betaal je de volle mep aan bijtelling.

BMW

BMW heeft een aantal introducties: de 3 serie, de 8-serie, de nieuwe Z4 en de X5 vind je allemaal op de stand van de Duitsers. Grote afwezige: een i5 of een andere elektrische auto. Maar ze kunnen ons nog gaan verrassen, natuurlijk. 

Citroën C5 Aircross

De Fransen zijn lekker bezig en presenteren hun C5 Aircross SUV tijdens deze thuiswedstrijd. Op een elektrische auto is het nog wachten.

DS 3 Crossback

Het portfolio wordt uitgebreid met een kleine crossover in Franse stijl. De 3 Crossback. Een auto met een heel eigen smoelwerk. 

Kia Niro EV

Kia komt met de Niro EV naar Parijs. Een knapper broertje van de Hyundai Kona. Met ongeveer dezelfde specificaties en het onaantrekkelijke worstelmasker dat de elektrische iOniq ook moet dragen. De gewone Niro reden we al en is een prettige auto, deze elektrische versie zal dan ook naar alle waarschijnlijkheid een aanrader worden. 

Peugeot 508 SW Plugin

Peugeot komt met de stationwagon van hun fraaie nieuwe 508. Die wordt ook verkrijgbaar als plug-in hybride. Het Franse merk heeft het 'design mojo' teruggevonden. 

Suzuki Jimny 

De Jimny heeft een retro-behandeling gehad en is tegen alle trends in hoekiger geworden. Met gigantische spatborden en de looks van een Land Cruiser of G-Wagen uit de jaren 80. Dat klinkt heel beroerd, maar ziet er fantastisch leuk uit.  

Waar blijven de elektrische auto's?

Opvallend is het gebrek aan elektrische auto's die aangekondigd zijn. Veel merken hebben een elektrische strategie aangekondigd, maar de auto's zijn meestal nog niet marktrijp.

De Paris Motor Show lijkt ook een beetje leeg te lopen. Ford, Mini, Nissan, Volkswagen en Volvo zijn er bijvoorbeeld allemaal niet bij. De kosten van deelname zijn zo hoog (meerdere miljoenen) dat automakers zich aan het heroriënteren zijn.