OnePlus 6T op 30 oktober gepresenteerd
Betaalbare telefoon

OnePlus 6T op 30 oktober gepresenteerd

08-10-2018 12:35 Laatste update: 13:07

Het Chinese telefoonmerk OnePlus onthult zijn nieuwe smartphone OnePlus 6T op 30 oktober.

OnePlus kondigt zijn nieuwe smartphone OnePlus 6T op de avond van 30 oktober aan tijdens een event in New York. Dat maakte het Chinese smartphonemerk vandaag bekend. 

De OnePlus 6T is de opvolger van de succesvolle OnePlus 6, waarvan er in 22 dagen al meer dan 1 miljoen stuks werden verkocht. Dat toestel zorgde ervoor dat OnePlus momenteel wereldwijd de zesde plek inneemt op de markt van high-end smartphones, na Apple, Samsung, Oppo, Huawei en Vivo, zo meldde onderzoeksbureau Counterpoint onlangs.

Groot in Nederland

OnePlus is in Nederland relatief populair: in ons land heeft het Chinese merk volgens Counterpoint de vierde positie op de smartphone-markt veroverd. Eerder deze maand opende OnePlus een kantoor in Amsterdam. "De Nederlandse community is wereldwijd een van de snelst groeiende", stelde OnePlus co-founder Carl Pei toen.

Vingerscanner in het scherm

Over de OnePlus 6T zijn al meerdere details uitgelekt. Zo krijgt het toestel geen 3,5-mm-koptelefoonaansluiting meer. Ook zit de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt. Bij de voorganger zat de vingerafdrukscanner aan de achterkant.

Het toestel heeft net als veel andere nieuwe smartphones een notch, een inkeping bovenin het scherm.

Op bezoek bij OnePlus in China

Kijk ook: review van de betaalbare Pocophone F1.

Volg ook het Bright YouTube-kanaal.