'Oude games mogelijk ook te spelen op PlayStation 5'
PS4-games op PS5

'Oude games mogelijk ook te spelen op PlayStation 5'

08-10-2018 13:59 Laatste update: 09-10-2018 04:20

Sony zou het spelen van oude games op de volgende PlayStation mogelijk willen maken.

In een patentaanvraag schrijft Sony dat het oude games met emulatiesoftware op nieuwe PlayStation-hardware wil laten spelen. De patentaanvraag is eind 2016 gedaan, maar is nu openbaar gemaakt.

Sony's volgende spelcomputer zou oude games er ook mooier uit kunnen laten zien, doordat de beelden van spellen worden vervangen door verbeterde versies.

Streamingdienst

De huidige PlayStation 4 biedt geen standaard ondersteuning voor oude games. Een selectie van oude PlayStation-games is wel te spelen voor abonnees op de dienst Playstation Now. De games worden dan via servers van Sony gespeeld. Sinds kort zijn sommige PS2-games ook te downloaden voor PlayStation Now-abonnees. 

PlayStation 5 en nieuwe Xbox

De 'PlayStation 5' komt volgens Sony op zijn vroegst in 2021 op de markt. Over de nieuwe gameconsole is verder nog weinig bekend. 

Concurrent Microsoft zou intussen werken aan twee opvolgers van de Xbox One, waaronder een goedkoper model waarmee games alleen via de cloud zouden zijn te spelen. Microsoft zou de twee nieuwe spelcomputers in 2020 willen introduceren en start volgend jaar met het testen van zijn nieuwe game-streamingdienst.