Eerste indruk: Razer Phone 2
Game-telefoon

Eerste indruk: Razer Phone 2

11-10-2018 04:00 Laatste update: 22-10-2018 18:17

Stijn Goossens

Razer heeft een nieuwe smartphone aangekondigd. De Razer Phone 2 is gericht op gamers en heeft nu een glazen achterkant en een verbeterde camera.

Met de Razer Phone 2 probeert Razer gameliefhebbers te winnen met een smartphone die op gaming is gericht. Het 5,7 inch scherm (1440x2560 pixels) heeft 120 Hz-verversing, wat prettig is bij spelen van games. De eerste Razer Phone, die officieel niet in Nederland op de markt kwam, had ook al zo'n scherm, maar de nieuwe versie is 50 procent helderder geworden. 

De nieuwe versie heeft een waterdichte IP67-behuizing gekregen, werkt met draadloze opladers tot 11 Watt, draait op de Qualcomm Snapdragon 845-chip en heeft het lichtgevende logo van Razer op de achterkant. Het toestel wordt geleverd met Android 8.1 Oreo, 64GB opslag en 8GB werkgeheugen. De Razer Phone 2 heeft ook dezelfde 4000 mAh-accu als zijn voorganger. 

Koelsysteem

Hoewel de nieuwe telefoon van de voorkant bijna identiek aan zijn voorganger is, voelt de telefoon toch anders aan. De achterkant gaat met de trend mee en is van glas, mede om draadloos opladen mogelijk te maken. Bovendien voelt de telefoon wat dikker aan, Razer heeft dan ook een speciaal koelsysteem ingebouwd dat de warmte tijdens het gamen over het gehele oppervlak van de telefoon verspreidt.

Een leuke extra toevoeging is het lichtgevende logo op de achterkant, typisch voor gaming laptops en nu dus ook voor game-smartphones. Razer geeft je de mogelijkheid om zelf in te stellen hoe fel het logo aanstaat, of deze constant aanstaat en welke kleuren hij toont. Deze extra functie gaat natuurlijk wel ten koste van de accuduur.

Links Phone 2, rechts Phone 1

Lichtgevend logo

Links Phone 2, rechts Phone 1

Razer draadloze oplader

Camera

De eerste versie van de Razer Phone werd geprezen om het goede scherm en het prima Dolby Atmos-geluid uit de speakers aan de voorkant. Daar is niets aan veranderd. De camera was daarentegen een grote tegenvaller op de eerste Razer-telefoon. In de Razer Phone 2 is de camera dan ook aangepakt.

Aan de achterkant zit een dual-camera, met groothoeklens en ingezoomde cameralens, beide met 12 megapixels. Voor video-opname wordt 4K-videokwaliteit ondersteund. Razer zegt dat de 8 megapixel frontcamera full-hd 60 frames per seconde kan opnemen, waarmee ze mikken op live streamen tijdens games. De camera’s hebben we helaas nog niet kunnen proberen, maar de camera heeft een hoop te bewijzen om mee te kunnen met de huidige high-end telefoons.

Gaming

De nieuwe Razer Phone 2 is en blijft een telefoon voor gamers. De telefoon zet de goede elementen van zijn voorganger voort en heeft verbeteringen gekregen waar deze hard nodig waren. In onze eerste ervaring met de telefoon leek de behuizing vrij makkelijk warm te worden, wat niet handig is bij een telefoon die gebruikt moet worden om langdurig grafisch zware spellen op te spelen. 

Zoek je een telefoon die matcht met je Razer-laptop en speel je graag games als Fortnite op je telefoon, dan is dit misschien de telefoon voor jou.

Vanaf eind oktober is de Razer Phone 2 te koop in Nederland voor 889,99 euro. Binnenkort verschijnt van de Razer Phone 2 ook een versie met 128 GB opslag en een extra stevige behuizing.

(Update: nieuwe Europese prijs en videoreview toegevoegd.)