Fout in Windows 10-update gefixt: geen gewiste bestanden meer
Oktober-update

Fout in Windows 10-update gefixt: geen gewiste bestanden meer

10-10-2018 08:55 Laatste update: 09:02

De nieuwe update van Windows 10 die bij een deel van de gebruikers bestanden verwijderde, is door Microsoft gerepareerd en wordt weer beschikbaar gesteld.

Microsoft trok de nieuwe update voor Windows 10 eind vorige week terug toen bleek dat sommige gebruikers na de installatie plots bestanden misten. Documenten, foto's en soms zelfs hele profielen waren verdwenen na het doorvoeren van de update.

Nu heeft Microsoft de oorzaak van de verdwenen bestanden gevonden en een nieuwe versie van de oktober-update voor Windows 10 gemaakt. Die wordt in eerste instantie getest onder Windows Insiders: een groep gebruikers die bèta-versies van software als eerste krijgt. Als er geen problemen met de update meer opduiken, wordt die ook onder reguliere gebruikers uitgerold.

Nieuwe functies

Volgens Microsoft is het aantal gebruikers waarbij bestanden zijn verdwenen zeer beperkt. Toch betreurt het bedrijf elk geval waarbij klanten hun data kwijt zijn. Getroffen gebruikers wordt aangeraden te bellen naar Microsoft.

De oktober-update van Windows 10 voegt een aantal nieuwe functies toe. Zo krijgt het klembord een geheugen: wie drukt op Windows-toets + V krijgt een lijst met de meest recente gekopieerde dingen te zien. Ook is er voor Microsoft-apps een donkere modus en wordt Windows beter in het plannen van updates. En een nieuwe app laat smartphones beter samenwerken met Windows 10.

Kijk ook: Windows-tablet Surface Go getest