Bright Stuff: Huawei MateBook X Pro
Laptops

Bright Stuff: Huawei MateBook X Pro

10-10-2018 15:00 Laatste update: 02-11-2018 18:52

Huawei heeft één van de mooiste laptops van het jaar gemaakt: smalle schermranden, fraaie behuizing en een paar verwaarloosbare minpunten.

De MateBook X Pro is de eerste ultrabook die Huawei in Nederland uitbrengt. En wat een binnenkomer: een schitterende behuizing die zomaar van Apple zou kunnen zijn. Het scherm heeft flinterdunne randen waar zo’n beetje elke fabrikant jaloers naar zal kijken. Het scherm met 3000 x 2000 pixels oogt scherp en kleurrijk, en is 13,9 inch groot, terwijl de laptop een standaard 13 inch formaat heeft. De 1,8 GHz Intel Core i7 is ruim snel genoeg voor alles waar je een lichte, dunne laptop als deze voor gebruikt. De batterijduur is in de praktijk genoeg voor een hele werkdag, prima dus.

Huawei heeft naast twee usb-c-poorten (eentje heeft Thunderbolt 3) ook één ouderwetse usb-a-poort in de slanke laptop gekregen. Wel zo handig, en mocht je toch een dongle nodig hebben voor bijvoorbeeld HDMI: die wordt gewoon bijgeleverd. In de powerknop zit een vlotte vingerafdrukscanner, en het toetsenbord is erg prettig. Het trackpad is ook dik in orde: geen MacBook-niveau, wel één van de beste die we ooit op een Windows-laptop tegenkwamen.

De webcam zit door de dunne schermranden op een gekke plek: onder een toets in de bovenste rij knoppen op het toetsenbord. Druk erop en hij komt omhoog. Leuk voor wie zijn webcam normaal afplakt uit angst voor pottenkijkers, maar de locatie is erg onhandig. Je kijkt tegen je onderkin aan en je neusgaten in, op een vrijwel onbruikbare resolutie van 1 megapixel. Maar voor lang niet iedereen zal de webcam een dealbreaker zijn. Ander minpunttje: als de ventilator eenmaal aanslaat, is dat door het geluid niet te missen.

Huawei MateBook X Pro, 13,9 inch, 1,8 GHz Intel Core i7 (4,0 GHz turbo) 16 GB RAM, 512 GB SSD - 1.899 euro

Pluspunten:Minpunten:
  • Prachtig scherm
  • Dunne schermranden
  • Fraaie behuizing
  • Snelle prestaties
  • Goed trackpad en toetsenbord
  • Rare webcam
  • Luide ventilator
  • Vrij duur

Check Bright Stuff voor alle producten die wij aanraden