Nieuwe versie AirPods opgedoken bij Bluetooth-organisatie
Langere accuduur

Nieuwe versie AirPods opgedoken bij Bluetooth-organisatie

06-11-2018 11:19 Laatste update: 17:29

Van de draadloze AirPods-oordoppen van Apple is een nieuwe versie opgedoken. De nieuwe variant heeft een Bluetooth-certificaat ontvangen. Wanneer de oordoppen op de markt komen, is nog niet duidelijk.

Sinds Apple in 2016 de AirPods aankondigde, zie je de draadloze oordoppen overal. Tijdens de presentatie van de iPhone X in 2017 beloofde Apple dat er in 2018 een nieuw oplaaddoosje voor de AirPods zou komen, dat zelf draadloos opgeladen kan worden. Ook gaan er geruchten dat de nieuwe versie van de AirPods binnenkort verschijnen, maar tot nu toe is het stil gebleven bij Apple.

Maar er is een teken van leven, meldt 9to5Mac. Apple heeft namelijk het Bluetooth SIG-certificaat ontvangen voor de nieuwe variant van de AirPods. Dit is een verplicht certificaat voor bedrijven die bluetooth willen gebruiken. Al geeft het geen garanties over een aankomende release, meestal wordt het certificaat vlak voor een productieaankondiging verleend.

Bluetooth 5.0

Uit het certificaat blijkt verder dat Apple gebruik maakt van een nieuwe versie van Bluetooth, namelijk 5.0. Dit is geen verbetering voor de audiokwaliteit, maar waarschijnlijk wel voor het bereik en de accuduur. Apple heeft het certificaat gekregen voor de typenummers A2031 en A2032: dit zijn waarschijnlijk het linker- en rechteroortje.

Andere geruchten over de nieuwe AirPods worden niet bevestigd door het nieuwe Bluetooth-certificaat. Zo zouden de oortjes waterbestendig worden en noise-cancelling krijgen. Mogelijk krijgen ze ook sensoren om de hartslag te meten. 

Getest: draadloze oordoppen van Sony

Kijk ook: review van de nieuwe iPad Pro

Meer gadgetvideo's? Volg Bright op YouTube