Samsung toont opvouwbare smartphone
Vouwfoon

Samsung toont telefoon met opvouwbaar scherm

7 november 2018 om 19:59
Laatste update: 23 januari 2019 om 17:40

Samsung wil een smartphone met een opvouwbaar scherm op de markt brengen. De fabrikant liet woensdagavond voor het eerst een prototype van een nieuw, vouwbaar telefoonscherm zien.

Samsung toonde zijn opvouwbare smartphone tijdens een presentatie in San Francisco. Als de telefoon is opengevouwen, heeft hij een 7,3 inch oled-scherm. Dichtgevouwen heeft de smartphone een relatief smal scherm aan de buitenkant.

Het nieuwe 'Infinity Flex Display' is volgens Samsung zonder problemen 'honderdduizenden keren' te vouwen. De massaproductie van het nieuwe telefoonscherm gaat volgens Samsung-manager Justin Denison 'in de komende maanden' van start. Over het vouwbare scherm zit geen laag van glas, maar van een speciaal soort kunststof.

De fabrikant toonde nog niet het uiteindelijke ontwerp van de nieuwe smartphone, die nog geen naam heeft. Wanneer het toestel op de markt komt, maakte de Zuid-Koreaanse fabrikant niet bekend.

Android

Samsung werkt samen met Google aan de introductie van de opvouwbare telefoon. Google zei woensdag ondersteuning voor vouwbare schermen standaard in zijn mobiele systeem Android in te bouwen. Zo kunnen apps automatisch herkennen of een telefoon is uitgevouwen of niet en daar hun interface op aanpassen. Android zal volgens Google opvouwbare apparaten met zowel één als twee schermen ondersteunen. 

Concurrentie

Meerdere concurrenten van Samsung, waaronder HuaweiLG, Lenovo en Xiaomi, werken ook aan opvouwbare smartphones. Helemaal de eerste zal Samsung niet zijn met de vouwbare telefoon, want de Chinese fabrikant Royole presenteerde vorige week al zo'n toestel. De FlexiPai van Royole kost omgerekend 1300 dollar, maar is voorlopig nog alleen in China te koop.

Samsungs opvouwbare telefoon is te zien in de presentatie vanaf 01:25:00.

Kijk ook: de eerste opvouwbare smartphone

Meer tech-video's? Volg het Bright YouTube-kanaal