Bright day games ubisoft esl dutch
Bright Day 2018

Racen, schieten, eSports: veel gaming op Bright Day

21 november 2018 om 18:32
Laatste update: 24 november 2018 om 07:18

Er is meer gaming dan ooit te beleven tijdens tech-festival Bright Day dit weekend. Race in een echte F1-simulator, speel de nieuwste Ubisoft-games en kijk mee met de top van de Nederlandse esporters.

Op tech-festival Bright Day, dit weekend in de Expo Haarlemmermeer, is er veel aandacht voor gaming. Zo is er dit keer een speciale game-area. Daar staat onder meer Ziggo met zijn eBattle Formule 1-simulator. Dit gaat veel verder dan een racestoel met een stuurtje: dichter bij een echt rondje met een F1-auto ga je niet komen. In de simulator kun je proberen de snelste rondetijd neer te zetten. 

Meekijken met de pro's kan ook: op het hoofdpodium laten de tien beste spelers van de Ziggo eBattle F1 Pro League zien wat ze kunnen. Ze racen tegen elkaar op het digitale circuit van Abu Dhabi. 

Nieuwe games van Ubisoft 

Ook gamestudio Ubisoft is aanwezig, met vijf games. Eén daarvan is Trials Rising, het nieuwste deel in de Trials-serie waarin je met een crossmotor de meest ingewikkelde obstakels moet trotseren. Trials Rising verschijnt pas in februari, maar is tijdens Bright Day al speelbaar. Daarnaast speel je bij Ubisoft de nieuwste Assassin’s Creed-game, Odyssey, met dit keer het klassieke Griekenland als decor. 

Of probeer Starlink Battle for Atlas, een game waarin je met ruimteschepen verschillende planten verkent en gevechten in het heelal houdt. Uniek is dat je je eigen modulaire Sterrenschip kan bouwen, met echt speelgoed, en dat bovenop je controller kan plaatsen. Dan verschijnt het ook in de game.

In The Crew 2 race je met met auto’s, vliegtuigen, motoren, monster trucks en boten en in Rainbow Six Siege moeten twee gewapende teams het met tactieken tegen elkaar opnemen. Tijdens Bright Day wordt ook de Rainbow Six: Siege Benelux League gespeeld, met in de prijzenpot 20.000 euro.

Finales ESL Dutch Championship

De finales van het grote game-kampioenschap ESL Dutch Championship worden ook tijdens Bright Day gespeeld (lees er hier meer over). Naast Rainbow Six: Siege worden ook finales van League of Legends en Counter-Strike: GO gespeeld. De halve finales worden dit weekend in Haarlem gespeeld, waarna de beste teams het tijdens Bright Day op het podium tegen elkaar opnemen.

Het ESL Dutch Championship wordt mede mogelijk gemaakt door Deloitte. Speel de Deloitte Hacking Game, waarbij je kwaliteiten als hacker met allerlei minigames en uitdagingen op de proef worden gesteld. De uitdaging kan op Bright Day worden gespeeld met tips van Deloitte, maar wie voor 18 november middernacht in de top 3 eindigt, wint twee tickets voor Bright Day.

Bekijk hier het hele programma van Bright Day

Kijk ook: robot Sophia komt naar Bright Day

Volg de updates over Bright Day

Op de hoogte blijven over Bright Day? Like Bright op Facebook of volg de eventpagina.

Of volg Bright op Twitter en Instagram