Bright day 2018 praktische tips
Bright Day 2018

Kom je naar Bright Day? Lees deze praktische tips

22 november 2018 om 23:00
Laatste update: 26 november 2018 om 07:42

Kom je naar Bright Day dit weekend? Vertrek ruim op tijd vanwege de drukte. Kom je met de auto? Koop vooraf een parkeerticket met korting. Lees hier meer praktische tips over je bezoek aan het grootste tech-festival van Nederland.

Problemen met je tickets? Stuur een mailtje naar brightday@rtl.nl.

Koop hier vooraf een parkeerticket.

Download de Bright-app voor iPhone of Android en maak zo kans op een Nintendo Switch bij de Bright-hoek.

Volg Bright op Facebookop Twitter en Instagram.

Bright Day 2018 is volledig uitverkocht! We verwachten twintigduizend mensen dit weekend in de Expo Haarlemmermeer. In deze serie artikelen lees je alles over de onderdelen van Bright Day. Bekijk ook het hele programma.

Bright Day bestaat uit vijf dagdelen, de zogeheten flights. Zo zorgen we dat het voor jou bij jouw bezoek niet te druk is en dat je alles uit Bright Day kan halen. Onze eerste tip: check nog even welke flight je hebt, zodat je niet te vroeg of te laat bij Bright Day aankomt.

De e-tickets zijn de afgelopen dagen verstuurd, via het adres noreply@paylogic.com. Controleer of je je tickets hebt ontvangen, en print ze voor de zekerheid uit of sla ze op je telefoon op. Heb je vragen over het ontvangen van je tickets, stuur een mailtje naar brightday@rtl.nl. Aan de deur worden geen tickets verkocht.

Zo kom je bij Bright Day

Bright Day vindt dit jaar plaats in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. De Expo is ook per bus bereikbaar: vanaf de NS-stations Schiphol, Hoofddorp en Haarlem rijdt bus 300, elke 8 à 9 minuten. Neem in Haarlem de bus richting Schiphol en in Hoofddorp en Schiphol de bus richting Haarlem en je bent binnen 20 minuten op Bright Day. Check voor de zekerheid je route via bijvoorbeeld 9292OV.

Kom je met de auto, voer dan het adres Stelling 1 Vijfhuizen in. Er zijn verschillende routes naar de locatie, klik hier voor een beschrijving van de routes. Bij de locatie is een groot parkeerterrein aanwezig met 3200 plaatsen. Wij raden je aan om vooraf een parkeerticket met korting te kopen.


In en rond de locatie zijn voorzieningen aanwezig voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Op het terrein van de locatie kun je (gratis) terecht met een speciale parkeerkaart. Deze speciale parkeerkaart is aan te vragen via het volgende mailadres: servicebalie@expohaarlemmermeer.nl

Lockers, horeca en kinderen

Handtassen mogen naar binnen, mits die niet groter zijn dan A4-formaat en dikker zijn dan 10 cm. Het kan zijn dat je gevisiteerd wordt, of dat er in je tas wordt gekeken. De organisatie doet er alles aan om eventuele wachtrijen te voorkomen.

Op de locatie kun je een kluisje huren voor je jas en/of tas. Het tarief is twee euro. Grote rugtassen zijn niet toegestaan. Ook is het niet toegestaan eigen consumpties te nuttigen. Er is volop mogelijkheid om wat lekkers te eten en te drinken in de Food Court, let op uitsluitend betaling met PIN.

Speciaal voor de jongere bezoekers is er de Bright Playground. Om deze speelplaats in goede banen te leiden, werken we met tijdsblokken. Die duren elk een uur en hebben een eigen kleur. In het programma zie je de kleuren vermeld staan. Bij aankomst op locatie ontvangt ieder kind een kleur polsbandje. Deze geeft voorrang tot de Bright Playground in het specifieke tijdsblok.

Plan je bezoek

Kies welke attracties je echt niet wilt missen. We maken dit jaar op beide dagen gebruik van losse dagdelen, waardoor het publiek meer gespreid is. Houd er toch rekening mee dat je mogelijk niet alles kan bekijken en beleven, dus stel prioriteiten om teleurstellingen te voorkomen.

Lees ook vooral ons overzicht van de programma-highlights, over wat er allemaal te zien is.

Bekijk alvast de plattegrond en het programma. Daar zie je wanneer welke sprekers en attracties op het podium staan, en wanneer bijvoorbeeld op de Game Stage finales worden gespeeld.

Download de Bright-app

Download ook onze Bright-app voor iPhone of Android. We hebben onze app uitgebreid met een QR-scanner, waarmee je onder meer een Nintendo Switch kan winnen als je op Bright Day de Bright Studio bezoekt.

Voor meer informatie over alles wat er te doen is tijdens Bright Day, lees je hier al onze updates.

Social media

Like Bright op Facebook voor meer updates. Volg ons ook op Twitter, Instagram en YouTube.

Download de Bright-app en maak kans op Nintendo Switch: