Deze laptops hebben alle drie iets unieks
Surprise! ?

Deze laptops hebben alle drie iets unieks

29-11-2018 21:09 Laatste update: 22:54

Merijn Doggen

Laptops zien er al heel lang min of meer hetzelfde uit. Maar af en toe verrast een fabrikant met een opvallend design of een slimme vondst. Merijn testte voor Bright drie nieuwe laptops die iets unieks hebben.

De laptops in deze video zijn: de Huawei MateBook X Pro, de Asus Zenbook Pro 14 en de HP Spectre Folio. 

Huawei MateBook X Pro  

Huawei heeft één van de mooiste laptops van het jaar gemaakt. De MateBook X Pro heeft smalle schermranden en een fraaie behuizing. Het scherm van bijna 14 inch oogt met 3000 x 2000 pixels erg scherp en kleurrijk. De Intel Core i7-chip is ruim voldoende voor alles wat je wilt doen met een lichte, dunne laptop. De batterijduur is in de praktijk genoeg voor een hele werkdag, prima dus.

Om de schermranden zo dun mogelijk te maken moesten ze bij Huawei een andere plek bedenken voor de webcam. Die hebben ze uiteindelijk onder een toets verstopt. Een handig foefje dat we nog niet eerder zagen. Maar ze hadden de webcam bijna gelijk weg kunnen laten, want dit is niet echt handig (zie de demo in de video hierboven). Daar staat wel een heel strak design tegenover. De Huawei MateBook X Pro kost je net geen 1900 euro.

Asus Zenbook Pro 14

De Asus Zenbook Pro 14 heeft - zoals de naam al doet vermoeden - een 14 inch scherm. Hij is verkrijgbaar in diverse configuraties vanaf een kleine 1500 euro. Het unieke aan deze laptop is het extra scherm in het trackpad. Je kan dat scherm gebruiken, zoals je ook extern scherm gebruikt, maar daarvoor is het wel erg klein. Asus heeft ook software gemaakt waardoor je het andere functies kan geven, zoals een rekenmachine, een numeriek toetsenbord of een controller voor Spotify.

Het is jammer dat als je het touchpad gebruikt voor één van die dingen, je gelijk de muisfunctie kwijt bent; onhandig. Er zit wel potentie in, maar Asus moet het nog verder ontwikkelen om het echt handig te maken voor iedereen.

HP Spectre Folio

Deze nieuwe HP-laptop viel bij ons in de smaak: een prachtig apparaat. De Spectre Folio is mooi afgewerkt en geheel in leer gehuld. Het is alsof je een mooie designertas openklapt als je hem gaat gebruiken. Bovendien is het een echte twee-in-één laptop. Je kunt hem dus ook gebruiken als tablet. En in tegenstelling tot andere ‘foldables’ hoef je deze niet op te tillen om van modus te veranderen. Hij kan gewoon op je schoot blijven liggen.

De specificaties zijn ook dik in orde. De HP Spectre Folio ligt pas in januari in de winkel. Hij kost dan minstens 1600 euro.

Kijk ook: review nieuwe MacBook Air

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's