Eerste indruk

Is deze opvouwbare telefoon de toekomst?

royole flexpai opvouwbare telefoon vouwen smartphone kopen android
9 januari om 18:06
Laatste update: 11 februari om 19:41

De eerste smartphone met een buigbaar scherm, de Royole FlexPai, steelt de show tijdens de techbeurs CES in Las Vegas. Hoe bevalt de opvouwbare telefoon? En is dit 'de smartphone van de toekomst'?

Dichtgevouwen past hij in je broekzak, uitgevouwen is de Royole FlexPai een kleine tablet. Dit is de eerste smartphone met een opvouwbaar, buigbaar scherm. Het Chinese merk Royole is daarmee de grote telefoonmerken Samsung en Huawei te snel af. Het bedrijf introduceerde de FlexPai onlangs in China voor een prijs vanaf ruim 1300 dollar, terwijl andere telefoonfabrikanten nog alleen prototypes van opvouwbare smartphones hebben.

Samsung liet in november zo'n prototype zien op een donker podium. Tijdens de CES demonstreerde Samsung zijn eerste telefoon met een buigbaar scherm deze week alleen achter gesloten deuren aan partners, waarschijnlijk omdat er nog technische problemen moeten worden opgelost.

Intussen verkoopt Royole zijn flexibele telefoon al aan de eerste Chinese consumenten. De FlexPai biedt zo een eerste blik op een nieuwe generatie smartphones met buigbare schermen, die je kunt uitvouwen tot het formaat van een kleine tablet. Het toestel laat ook zien dat er nog veel werk aan de winkel is voordat opvouwbare smartphones echt prettig werken. Bright probeerde de FlexPai in Las Vegas, bekijk de eerste indruk.

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer video's vanaf techbeurs CES.

Volg Bright

Volg de updates via FacebookYouTube en Instagram.