Kans op schermbreuk

'Opvouwbare telefoon Samsung heeft nog veel werk nodig'

telefoon Samsung vouwen maar niet breken
9 januari 2019 om 15:26
Laatste update: 9 januari 2019 om 15:27

Samsung heeft deze week een prototype van zijn opvouwbare smartphone aan partners laten zien, maar het toestel helemaal dubbel vouwen was nog niet mogelijk.

Dat zegt één van die partners tegen The Korea Herald. Samsung toont zijn opvouwbare smartphone niet openbaar op de grote techbeurs CES in Las Vegas, maar een prototype is achter gesloten deuren wel getoond. Volgens een van de aanwezigen kan de telefoon niet volledig worden dubbelgevouwen zonder dat het oled-scherm breekt.

Samsung zou daarom een versie testen waarbij de randen in opgevouwen stand iets rechtop blijven staan. Dat zou het doorbreken van de vermoedelijk zeer dure telefoon moeten voorkomen. Als het huidige prototype is uitgevouwen, is er in het midden van het scherm geen vouwnaad te bekennen. Maar als het toestel wordt opgevouwen, is er wel een naad te zien.

Samsung zou zijn ontwerp echter nog volop polijsten en dergelijke problemen bij de uiteindelijke versie willen oplossen. Volgens de anonieme aanwezige is de telefoon in uitgevouwen stand dun, maar in opgevouwen stand niet dik.

1 miljoen stuks produceren

Samsung kondigde de komst van het toestel onlangs aan en toonde later op een donker podium een prototype. Het bedrijf zou 1 miljoen exemplaren van de telefoon willen produceren, veel minder dan de pakweg 10 miljoen stuks Galaxy S-toestellen die Samsung jaarlijks maakt. De telefoon is mogelijk een reactie op de stagnerende markt voor smartphones, Samsung deed eerder deze week een winstwaarschuwing.

Eerste opvouwbare telefoon

De Chinese fabrikant Royole bracht onlangs als eerste een smartphone met een opvouwbaar scherm op de markt. De Royole FlexPai, voorlopig alleen in China te koop, heeft een flexibel 7,8 inch amoled-scherm. Bekijk een eerste indruk.

Eerste indruk: opvouwbare smartphone Royole Flexpai

Meer tech-video's? Volg het Bright YouTube-kanaal