Google neemt smartwatch-techniek Fossil over
40 miljoen dollar

Google neemt smartwatch-techniek Fossil over

17-01-2019 19:26 Laatste update: 18-01-2019 08:56
Author profile picture

Floris Poort

Google neemt voor 40 miljoen dollar de smartwatch-technologie over van horlogemaker Fossil, en een deel van het ontwikkelteam.

Dat heeft Fossil donderdag bekendgemaakt (pdf). Fossil verkoopt patenten die te maken hebben met technologie rond smartwatches. Het onderzoeksteam dat aan die technologie werkte, wordt ook aan Google verkocht. Google krijgt daardoor een eigen ontwikkelteam voor slimme horloges in handen.

Hoewel Google al wel eigen smartphones, tablets, laptops en slimme speakers op de markt bracht, ontbreekt een Google-smartwatch nog. Wel ontwikkelt Google een besturingssysteem voor smartwatches, dat vorig jaar werd omgedoopt van Android Wear tot Wear OS.

"Wearables, gemaakt voor gezondheid, eenvoud, personalisatie en handigheid, kunnen levens verbeteren door gebruikers informatie te geven die ze snel nodig hebben, in één oogopslag", zegt Stacey Burr, president product management van Google Wear OS in een verklaring. Burr denkt dat de aankoop van de techniek laat zien dat Google zich toelegt op een divers aanbod van slimme horloges.

Het is niet duidelijk waar Fossil aan werkte. Wel is de horlogemaker één van de Wear OS-partners van het eerste uur. Fossil maakt zowel smartwatches met alleen een touchscreen als hybride modellen waarbij traditionele analoge wijzers over een schermpje liggen.

Eerder gingen er geruchten dat Google zijn eigen Pixel-horloge op de markt wilde brengen, maar die smartwatch zou vertraagd zijn.

Getest: smartwatches van Samsung en Huawei

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s