Deze fraaie e-bikes raden wij aan
Bright Stuff

Deze fraaie e-bikes raden wij aan

19-01-2019 20:15 Laatste update: 25-01-2019 14:49

We hebben twee e-bikes toegevoegd aan onze Bright Stuff-koopgids: de VanMoof Electrified S2 (de mooiste en fijnste elektrische stadsfiets) en de Ampler Stout (een elektrische allrounder met 9 versnellingen).

Bij Bright worden we vaak gevraagd naar onze favoriete smartphone, laptop, koptelefoon, rugzak, noem maar op. Daar wilden we al heel lang iets mee doen en dat is Bright Stuff geworden. In deze koopgids tonen we de drie beste keuzes in een aantal categorieën gadgets. We werken de gidsen steeds bij, zodat ze op elk moment het beste advies geven. Dit is zo'n moment: we wisselen twee producten om voor iets nieuwers en beters.

VanMoof Electrified S2

De VanMoof Electrified S wordt opgevolgd door de nieuwe Electrified S2. De elektrische fiets met het uiterlijk van een strakke stadsfiets is nog mooier geworden. Een naadlozer frame, glimmende lak, een simpel schopslot en een nog krachtigere boost-knop maken van de Electrified S2 één van de meest begeerlijke e-bikes op de weg. Hij rijdt heerlijk en is dankzij zijn ingebouwde alarm, gps-modus en mogelijkheid tot 'Peace of Mind'-service voor dieven compleet oninteressant. De S2 heeft een bereik tussen de 60 en 120 km en is (momenteel) verkrijgbaar vanaf 2598 euro.

Ampler Stout

De Roetz Vigour+ vervangen we voor een wat praktischer model. De Ampler Stout is net als de VanMoof een elektrische fiets waar je het niet aan ziet, maar Ampler heeft gekozen voor een wat traditioneler uiterlijk. De Stout behaalt snelheden van 25 km/u in de laagste stand tot zo'n 35 km/u in de boost-modus, met afhankelijk van de stand een bereik van 45 tot 70 kilometer. Maar is 'ie leeg, dan is de Ampler Stout door zijn lage gewicht van 17,2 kilo en zijn negen versnellingen ook met een lege accu nog prima geschikt als normale fiets. Zo is het de ideale allrounder: goed als rappe stadsfiets, maar ook om zorgeloos een langere tourtocht mee te maken. De Ampler Stout is verkrijgbaar vanaf 2290 euro.

Speed pedelec: Klever X Speed

Je hebt e-bikes en speed e-bikes, ook wel speed pedelecs genoemd. Gewone e-bikes geven trapondersteuning tot 25 km/u, speed e-bikes gaan tot 45 km/u. Daarmee haal je sommige brommers en scooters in, maar betekent wel dat een speciale fietshelm verplicht is, een kenteken vereist en dat je op de gewone weg moet fietsen.

Wij raden de X Speed aan van Klever, een dochter van scootermerk Kymco. De bikes hebben een stoer frame-ontwerp met de accu op de beste plek (laag in het midden).
 

Getest: VanMoof Electrified S2

Review: e-bike Ampler Stout

Volg Bright Stuff voor al onze aanraders.

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal voor meer video's over e-bikes.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s