Patent: 'nieuwe Razr-telefoon' heeft opvouwbaar scherm
Klaptelefoon Motorola

Patent: 'nieuwe Razr-telefoon' heeft opvouwbaar scherm

21-01-2019 20:47 Laatste update: 21:11

Bram van Dijk

Een nieuwe patentaanvraag lijkt het gerucht te bevestigen dat Motorola werkt aan een terugkeer van de klaptelefoon Razr, maar dan met opvouwbaar scherm.

De legendarische Motorola Razr, uitgebracht in 2004, lijkt echt weer op de markt te komen. De Chinese fabrikant Lenovo, tegenwoordig eigenaar van het merk Motorola, zou de nostalgische telefoon willen gaan verkopen voor 1500 dollar, zo schreef The Wall Street Journal vorige week.

Nu wordt dit gerucht ondersteund door een patentaanvraag die recentelijk is ingediend door Motorola. In het document, gevonden door techsite 91mobiles, wordt de naam Razr niet genoemd, maar is wel duidelijk het iconische ontwerp te zien. Zo heeft het toestel de dikke 'kin' aan de onderkant.

Opvouwbaar scherm

Ook lijkt het erop dat het patent het gerucht bevestigt dat de telefoon uitkomt met een opvouwbaar scherm aan de binnenkant. Daarbij worden de knoppen vervangen door een aanraakscherm. Dit zou de prijs van 1500 dollar verklaren. Verder heeft de telefoon in het patent ook nog een klein scherm aan de voorkant.

Van Samsung, Huawei en LG wordt dit jaar ook een telefoon met opvouwbaar scherm verwacht. Samsung laat waarschijnlijk op 20 februari een werkend prototype zien tijdens de aankondiging van de Samsung Galaxy S10. Op dit moment er pas één opvouwbare scherm-telefoon gepresenteerd: de FlexPai van Royole. Die kost je wel 1300 euro.

Kijk ook: 's werelds eerste opvouwbare smartphone

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s