Microsoft onthult Chromebook-rivalen en stylus voor scholen
Stevige stylus

Microsoft onthult Chromebook-rivalen en stylus voor scholen

23-01-2019 12:39 Laatste update: 12:40
Author profile picture

Floris Poort

Microsoft heeft betaalbare laptops gepresenteerd die in het onderwijs moeten concurreren met de Chromebooks van Google. Ook komt Microsoft met een stylus speciaal voor het klaslokaal.

Chromebooks zijn dankzij hun lage prijs populaire laptops voor scholieren, maar Microsoft steekt Google al een paar jaar naar de kroon met goedkope Windows-lap[tops. Nu heeft Microsoft tijdens de onderwijsconferentie BETT zeven nieuwe Windows 10-apparaten voor in het klaslokaal gepresenteerd, die volgen op de schoolvriendelijke Surface Go.

De nieuwe scholierenlaptops zijn onder te verdelen in cateogorieën van onder en rond de 300 dollar, Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. Zo heeft Lenovo een nieuwe versie van zijn 2-in-1 laptop 300e. De volledig omklapbare laptop is niet alleen met een stylus te gebruiken, maar ook met een normaal potlood. Ook is het apparaat extra stevig gebouwd en klaar voor het klaslokaal. De nieuwe 300e kost 289 dollar, met model van vorig jaar kost in ieder geval in de VS voortaan 189 dollar.

Stevige stylus voor in de klas

Microsoft komt daarnaast met een stylus die tegen een stootje kan. De Classroom Pen is wat groter, steviger en heeft een gaatje aan het einde zodat hij eventueel vast kan worden gemaakt. De stylus heeft een extra harde, vervangbare punt en de AAAA-batterij kan makkelijk vervangen worden.

De Classroom Pen werkt met alle apparaten die het Microsoft Pen Protocol ondersteunen. Microsoft gaat de pennen in grootverpakkingen aan scholen verkopen: 20 stuks voor 799 dollar, zo'n 40 dollar per stylus.

Chromebooks

Google zei tijdens de BETT-conferentie overigens ook wat over het succes van zijn Chromebook-lijn. Inmiddels worden er in klaslokalen wereldwijd in totaal ruim 30 miljoen Chromebooks gebruikt. Er zijn 40 miljoen gebruikers van Google Classroom en de G Suite voor educatie heeft ruim 80 miljoen gebruikers.

Getest: de ultieme tablet en laptop in één?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s