© AllAboutSamsung

Gelekte foto's tonen Samsung Galaxy S10
Met Blockchain-functie

Gelekte foto's tonen Samsung Galaxy S10

24-01-2019 12:35 Laatste update: 20:00
Author profile picture

Floris Poort

Van Samsungs nieuwe Galaxy S10 en S10+ zijn meerdere foto's uitgelekt. Daarop zijn de nieuwe telefoons van alle kanten, en met het scherm aan, te zien.

De Galaxy S10 en S10+ waren eerder al te zien op gelekte foto's, maar nu zijn er voor het eerst glasheldere foto's van de telefoons met het scherm aan. De foto's zijn geplaatst door AllAboutSamsung en telefoon-lekker Ben Geskin. Op die foto's is duidelijk te zien dat de telefoons inderdaad een selfiecamera in een gat in het scherm hebben. Bij beide toestellen zit de uitsparing rechtsboven, en het scherm loopt er omheen.

Opvallend: bij de Galaxy S10+ gaat het om een ovale uitsparing, bij de reguliere S10 om een rond gat. Vermoedelijk heeft de S10+ een dubbele selfiecamera, om foto's met scherptediepte te maken. Op de gelekte foto's is ook te zien dat het scherm van de S10 en S10+ aan de lange kanten van het toestel rond afloopt, net als bij voorgaande Galaxy S-modellen. Boven- en onderaan het scherm zijn nog wel randen te zien, maar die zijn smaller dan bij voorgaande telefoons uit de serie.

Driedubbele camera en blockchain

Ook de achterkant van de Galaxy S10 en S10+ zijn te zien. Beide telefoons hebben een driedubbele camera, horizontaal opgesteld. Het gaat vermoedelijk om een normale lens, groothoeklens en mogelijk een zoom- of portretlens, net als op de eerder verschenen Galaxy A9 met vier camera's. Achterop de toestellen is geen vingerafdrukscanner te zien; deze zit nu in het scherm gebouwd. De vingerscanner zou volgens geruchten ultrasoon geluid gebruiken en daardoor veiliger en sneller zijn.

Op de foto's van Ben Geskin is bovendien te zien dat het toestel een functie heeft die 'Blockchain KeyStore' heet. Het is volgens Samsung een "veilige en handige plaats om je cryptovaluta op te slaan". Gebruikers kunnen bestaande crypto-wallets importeren of een nieuwe aanmaken, en in ieder geval de populaire munt Ethereum wordt ondersteund.

Presentatie 20 februari

Onlangs lekten ook al prijzen van het toestel uit. De reguliere Galaxy S10 zou prijzen krijgen van 929 tot 1179 euro, de S10+ van 1049 tot 1599 euro. Samsung zou ook nog met een deels uitgeklede S10 komen, die S10 Lite moet 779 euro gaan kosten.

De Samsung Galaxy S10 wordt op 20 februari officieel aangekondigd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s