Eerste indruk: smartphone met een camera-gat
Getest

Eerste indruk: smartphone met een camera-gat

25-01-2019 18:32 Laatste update: 19:50

Honor brengt als eerste in Nederland een smartphone op de markt met een selfiecamera die in een gaatje in het scherm zit. Bright probeerde de telefoon al.

De Honor View20 heeft een frontcamera die is verwerkt in een gaatje in de linkerbovenhoek van het scherm. Daarmee wijkt het toestel af van de meeste nieuwe smartphones, die de selfiecamera in een inkeping aan de bovenkant van het scherm (de notch) hebben. Door het nieuwe cameragat kunnen de schermranden nog dunner worden. De camera aan de achterkant van de nieuwe Honor-telefoon is ook bijzonder: hij maakt 48 megapixel foto's.

De Honor View20 werkt met Huawei's Kirin 980-chip en beschikt over 6 GB werkgeheugen, 128 GB opslagruimte en een accu met 4000 mAh-capaciteit. De achterkant heeft een opvallend ontwerp met een kleurverloop met een V-patroon, dat verandert als je het toestel beweegt. De telefoon kost 549 euro en is eind deze maand in Nederland verkrijgbaar. Het zal niet lang de enige smartphone in Nederland met een cameragat blijven: ook Samsung zou dit ontwerp gebruiken in zijn Galaxy S10, die eind februari wordt aangekondigd.

Bright-redacteur Stijn Goossens was bij de Europese lancering van de Honor View20 in Parijs. Hij vertelt je zijn eerste indruk in deze video.

Wat vind jij van zo'n camera-gat? Laat het weten in de comments.

Gadgets om in 2019 naar uit te kijken:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's