Facebook stopt in februari met fotodienst Moments
Te weinig gebruikers

Facebook stopt in februari met fotodienst Moments

24-01-2019 19:59 Laatste update: 25-01-2019 08:59
Author profile picture

Floris Poort

Facebook sluit op 25 februari zijn fotodienst Moments, deels omdat maar weinig mensen die gebruikten.

Dat maakte Facebook donderdag bekend, meldt CNET. Facebook lanceerde Moments in 2015, in eerste instantie alleen voor Amerikaanse gebruikers. De dienst was gericht op het maken van fotoalbums samen met vrienden, bijvoorbeeld van evenementen waar die vrienden samen waren. In de VS gebruikt Moments daarvoor gezichtsherkenning, om automatisch foto's te zoeken waar dezelfde Facebook-gebruikers op staan.

In Europa mag Facebook zijn automatische gezichtsherkenning niet toepassen op foto's van gebruikers, in het kader van de Europese privacywetgeving. Daarom was Moments in eerste instantie niet in Europa te gebruiken, in 2016 kwam de dienst hier alsnog beschikbaar. Niet met automatische gezichtsherkenning; gebruikers moesten zichzelf en elkaar handmatig in foto's taggen.

Facebook geeft gebruikers de kans om hun foto's van Moments te downloaden voordat de ondersteuning stopt. Daarvoor is een speciale site ingericht. Die optie blijft beschikbaar tot mei. Gebruikers kunnen hun foto's ook direct naar een privé album op Facebook uploaden. Hoewel Facebook zegt dat Moments stopt omdat het weinig gebruikt wordt, wil het geen gebruikscijfers delen.

Gadgets om in 2019 naar uit te kijken:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s