‘Google wil FaceID-achtige gezichtsherkenning in Android Q’
Betere beveiliging

‘Google wil FaceID-achtige gezichtsherkenning in Android Q’

26 januari 2019 om 10:54
Laatste update: 26 januari 2019 om 11:46

Uit de broncode van de volgende versie van Android blijkt dat Google werkt aan gezichtsherkenning die zich kan meten met FaceID van Apple.

De ingebouwde functionaliteit voor gezichtsherkenning werd opgespoord door XDA-Developers. De nieuwe gezichtsherkenning zal volgens de website waarschijnlijk in de plaats komen van de ‘trusted face’-feature in Android, die onveilig is. Bij de nieuwe gezichtsherkenning zal Android behalve van de camera ook gebruikmaken van andere sensors, zoals een infraroodsensor.

De Android-telefoons die al geavanceerde gezichtsherkenning hebben, zoals de Huawei Mate 20 Pro, draaien nu nog op flink aangepaste versies van Android. Met de komst van Android Q zouden dergelijke aanpassingen niet meer nodig zijn. De nieuwe Android-versie zal vermoedelijk in augustus verschijnen.

Makkelijk te foppen

Op veel Android-telefoons is de gezichtsherkenning nu makkelijk te foppen met behulp van een foto van de eigenaar. Bij toestellen waarop de fototruc niet werkt, zoals de Samsung S9, kan een 3D-geprint hoofd vaak uitkomst bieden. Bij iPhones met FaceID werken dergelijke foefjes allemaal niet.

10 Redenen waarom Android beter is dan iOS