Twitter overweegt bewerkfunctie voor tweets
Snel verbeteren

Twitter overweegt bewerkfunctie voor tweets

04-02-2019 10:59 Laatste update: 10:59
Author profile picture

Floris Poort

Twitter overweegt nog steeds de veelgevraagde optie om berichten na het plaatsen aan te passen.

Bij de functie zouden gebruikers bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgen om binnen 5 tot 30 seconden een aanpassing te doen aan hun bericht, zegt Twitter-topman Jack Dorsey in een interview met podcaster Joe Rogan. Ook zou het volgens Dorsey kunnen dat tweets met een vertraging worden verstuurd, zodat foutjes nog snel gecorrigeerd kunnen worden. Een andere mogelijkheid zou zijn om tweets na het plaatsen aan te passen, terwijl ook het originele bericht te zien blijft.

Gebruikers vragen al jaren om tweets na het plaatsen aan te kunnen passen. Telkens als Dorsey op Twitter een nieuwe functie van het platform bekend maakt, kan hij rekenen op een stroom berichten die vragen om twee dingen: aanpasbare tweets en een aanpak van extreemrechtse gebruikers. Op dat laatste ging de Twitter-topman onlangs al in: gebruikers moeten volgens hem nazi's vaker melden om ze aan te kunnen pakken.

Over het aanpassen van tweets na een typefout, zegt Dorsey: "Precies daar kijken we naar. Misschien komen we met een vertraging van vijf tot dertig seconden bij het verzenden. Gedurende die tijd kun je aanpassingen maken. Een langere tijd zou ten koste gaan van de gespreksvorm", aldus Dorsey. Hij stelt dat foutjes ook wel een beetje bij het "rauwe karakter" van Twitter horen, bijvoorbeeld als gebruikers twitteren tijdens live sportwedstrijden.

Het is nog niet bekend wanneer de functie getest gaat worden. Twitter experimenteert vaak openlijk met nieuwe functies, die bijvoorbeeld maar voor een deel van de gebruikers beschikbaar zijn. Ook werkt Twitter aan een speciale test-app, waarbij grotere wijzigingen eerst onder een besloten groep wordt getest. 

Volg Bright op Twitter voor meer tech-video's.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s