Puma komt ook met een zelfstrikkende sneaker
Geen veterstrikdiploma nodig

Puma komt ook met een zelfstrikkende sneaker

04-02-2019 14:24 Laatste update: 14:50

In navolging van Nike lanceert ook Puma schoenen die zichzelf kunnen strikken. De veters zijn te verstellen met je telefoon of je Apple Watch. Zo hoef je nooit meer te bukken.

Nike introduceert later deze maand zijn nieuwe zelfstrikkende sneakers. De belofte die werd gedaan in sciencefictionfilm Back to the Future wordt daarmee werkelijkheid. Tot groot chagrijn bij Puma waarschijnlijk, want dat was ook bezig met schoenen voor mensen die klittenband te veel werk vinden.

Het is Puma niet gelukt om de technologie zo fraai te verstoppen als Nike, want op de tong van de Fit Intelligence-schoen zit een flinke knobbel. Je moet de accu en het motortje toch ergens kwijt.

De nieuwe schoenen lijken een gemotoriseerde versie van de hardloopschoen The Disc. Door op en neer te swipen op de tong kun je de veters vaster of losser maken. Zit je schoen niet lekker en wil je niet bukken, dan is de schoen ook in te stellen via je smartphone of Apple Watch.

Vanaf 2020 hoef je de veters van je nieuwe Puma's niet te strikken, maar moet je niet vergeten 's avonds je schoenen aan de lader te leggen. De prijs is nog niet bekend.

Nike

De Nike Adapt BB-sneakers hebben motortjes die de schoenen automatisch strak trekken als je je voeten erin steekt. Hoe strak de schoenen zitten, is via een app of met een druk op een knopje aan de zijkant aan te passen.

Vanaf medio februari zijn de basketbalschoenen wereldwijd verkrijgbaar voor 350 dollar.

Back To The Future

De HyperAdapt 2.0-schoenen zijn geïnspireerd op de Power Laces van Marty McFly in de film Back To The Future 2 uit 1989. 

Kijk ook: gadgets waar we in 2019 naar uit kijken

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's