'HomePod binnenkort ook te bedienen met handbewegingen'
Apple-patent

'HomePod binnenkort ook te bedienen met handbewegingen'

08-02-2019 09:55 Laatste update: 09:54

Een patentaanvraag van Apple wijst erop dat de HomePod in de toekomst mogelijk wordt uitgerust met de gezichtsherkenning Face ID en kan worden bediend met handbewegingen.

Volgens de octrooiaanvraag zou de slimme speaker de gezichtsherkenning Face ID kunnen gebruiken om mensen in de buurt te herkennen, schrijft MacRumors. Zo zou de HomePod bijvoorbeeld makkelijk verschillende profielen kunnen maken voor verschillende leden van een huishouden.

Behalve met hun stem zullen bezitters van een HomePod het slimme apparaat in de toekomst mogelijk ook met handbewegingen kunnen bedienen. Apple denkt er daarbij over om LED’jes in de bekleding van de speaker aan te brengen, zodat de HomePod gebruikers visuele feedback kan geven. 

De HomePod kwam in de eerste landen in februari 2018 op de markt. Apple heeft de slimme speaker nog niet in Nederland op de markt gebracht.

Zwaaien naar je Mac

In 2016 vroeg Apple al eens een patent aan voor handbediening voor de Mac. Zo zou je door te zwaaien door een menu moeten kunnen scrollen. In 2013 nam Apple PrimeSense over. Dat bedrijf ontwikkelde de technologie die werd gebruikt voor de Kinect van Microsoft: de spelcomputer die reageerde op lichaamsbewegingen.

Getest: Apple HomePod

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's