Review: wat voegt Google Home Hub toe aan je huis?
Review

Review: wat voegt Google Home Hub toe aan je huis?

13-02-2019 20:59 Laatste update: 14-02-2019 18:44

De Google Home Hub doet alles wat je van een slimme speaker verwacht, met een ingebouwd scherm als belangrijkste extra. Wat voegt dat schermpje toe? En is hij de prijs waard?

De Google Home Hub is een basisstation voor je slimme huis. Het is een kleine Google Home-speaker met een ingebouwd schermpje. Dat lijkt een kleine toevoeging, maar je raakt aan dat schermpje snel gehecht, vindt Bram, die hem voor Bright testte.

Bekijk de videoreview. Vragen? Laat een reactie achter in de comments.

Het klinkt lullig, maar je koopt de Google Home Hub vooral omdat het zo'n verdomd leuk digitale fotolijstje is. Google Photos-gebruikers zetten het apparaat aan, verbinden hem met hun account en Google toont hun 'highlights' uit de foto-verzameling.

Wat volgt is een volledig willekeurige selectie van je online fotoalbum, in mijn geval veel babyfoto's, lelijke selfies en een meisje dat lachend wijst naar een bilspleet van een man die achter haar zit. Verder past het lijstje perfect de kleuren van het scherm aan de lichtomstandigheden aan, waardoor het bijna een echt foto lijkt. 

Geen e-mail

De Google Home Hub kan ook een hoop niet: mails bekijken, sms'en, door Spotify bladeren, nieuws lezen; het zit er allemaal niet op. Maar dat is eigenlijk maar goed ook, want het zorgt ervoor dat je het niet als tablet gaat gebruiken. Daar moet je even aan wennen, maar het went.

Netflix en NPO Start kijken kan ook niet, maar 'Cute Dog Video's on YouTube', zoals het apparaat als suggestie geeft, wel. Even snacken bij de Hub mag, maar chillen doe je maar voor je tv.

Nog niet te koop

Voorlopig is de Google Home Hub alleen in de Verenigde Staten, Engeland en Australië te koop. Het is niet bekend wanneer het apparaatje officieel in Nederland op de markt komt. Wel kan je van een doorstuurdienst zoals Forward2Me gebruik maken en veel extra betalen, of er eentje (laten) meenemen als je het land bezoekt.

In Amerika kost de Hub 149 dollar. Daar komt bij dat het apparaat nog geen Nederlands verstaat, al spreekt de Hub het stiekem wel. Bij Nederlandse zinnen in mijn agenda nam de Nederlandse Google-stem het over. Het lijkt of de stem er al wel zit ingebouwd, maar dat Google zo flauw is om de knop nog niet om te zetten.

Conclusie

Wil je een slimme speaker in je huis halen, dan is deze Google Home Hub zeker een goede keuze. Hij is de prijs meer dan waard. Al is het scherm wat klein (7 inch), hij werkt erg goed.

Het is prettig om visuele feedback te krijgen over wat het apparaat precies hoort en waarom hij je wel of niet begrijpt. De slimme speaker heeft een gezicht gekregen en lijdt zeker geen gezichtsverlies.

VoordelenNadelen
  • Goed digitaal fotolijstje
  • Niet te duur
  • Prima slimme speaker
  • Nog niet in Nederland te koop
  • Altijd een Google-oor in je huis

Kijk ook: 7 speakers met Google Assistent getest

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's