Opvouwbare Samsung Galaxy Fold in detail te zien
Opvouwbare telefoons

Opvouwbare Samsung Galaxy Fold in detail te zien

25-02-2019 16:49 Laatste update: 21:39

In een nieuwe video laat Samsung de opvouwbare Galaxy Fold-smartphone in details zien.

De nieuwe video over de Samsung Galaxy Fold laat de opvouwbare smartphone in meer detail zien en ook horen, inclusief het geluid van de Fold als hij dichtklapt. Er zit geen muziek onder de video, waardoor je de geluiden van het dichtklappen en andere functies goed hoort. Via close-ups krijg je een beter idee van het scharnier als de Fold is dichtgeklapt, maar ook van hoe een uitgeklapte Fold in de hand ligt en hoe deze in de tabletmodus te gebruiken is.

Zo toont de video onder andere het inzoomen op Google Maps als hij is uitgeklapt, hoe foto's verschillen in de dicht- en opengevouwen modi en dat een Netflix-video niet optimaal gebruik maakt van het uitgeklapte scherm. Aan het eind zie je hoe je de Fold met een DEX-kabel kan aansluiten op een externe monitor om hem als desktop-pc te gebruiken.

De video geeft een beter idee van de mogelijkheden van de Galaxy Fold dan woensdagavond bij de presentatie van Samsung mogelijk was. Niemand van de pers heeft de Galaxy Fold mogen voelen, maar dat is de norm dit jaar op de grote telecombeurs Mobile World Congress. Ook Samsungs concurrenten Huawei, Oppo en TCL introduceerden opvouwbare smartphones, maar die mochten de media ook nog niet zelf proberen.