Motorola bevestigt komst van vouwtelefoon, mogelijk Razr
Ander soort vouwtelefoon

Motorola bevestigt komst van vouwtelefoon, mogelijk Razr

28-02-2019 12:24 Laatste update: 20:19
Author profile picture

Floris Poort

Motorola bevestigt dat het aan een opvouwbare smartphone werkt. "We hebben niet de bedoeling later te komen dan de rest van de markt", zegt Motorola.

"We werken al lange tijd aan opvouwbare telefoons", zegt Motorola-producthoofd Dan Dery tegen Engadget. "We hebben al veel verschillende iteraties gemaakt", zegt Derry over het opvouwbare toestel. De topman laat zelfs wat doorschemeren over het ontwerp van de telefoon. Zo komt het scherm aan de binnenkant, zodat het scherm niet krast.

Volgens Derry is de opvouwbare telefoon die Huawei onlangs presenteerde mooi, maar dankzij het plastic vouwscherm aan de buitenkant na een week volledig bekrast. Derry zegt daarnaast dat Motorola een toestel onderzoekt dat op z-vormige manier opvouwt, maar dat zou technisch nog wel te ingewikkeld zijn om korte termijn te proberen. 

Mogelijk al in de zomer

Een ingewijde zegt tegen CNET dat Motorola zijn opvouwbare telefoon al in de zomer zou willen presenteren. Het ontwerp van de nieuwe Razr zou in niets lijken op de Samsung Galaxy Fold of de Huawei Mate X. Die opvouwbare smartphones hebben allebei de vorm van een tablet met een formaat van tussen de 7 en 8 inch, die dubbelgevouwen kunnen worden tot het formaat van een smartphone. De Galaxy Fold vouwt naar binnen, de Mate X buitenom.

De Razr zou volgens een eerder gevonden patentaanvraag erg lijken op de originele Razr, die tussen 2004 en 2009 op de markt was. Dat toestel was een extra platte, vrij grote klaptelefoon. De nieuwe versie zou ook weer verticaal uitklappen, en dan een groot scherm bieden in plaats van een scherm en nummertoetsen.

Volgens een ander gerucht zou de nieuwe Razr rond de 1500 dollar gaan kosten. De Galaxy Fold kost 1980 dollar, de Mate X kost 2299 euro. Met een lancering in de zomer zou Motorola de Razr tussen de Galaxy Fold en de Mate X plaatsen. Samsung brengt zijn vouwtelefoon eind april uit in de VS, de Mate X verschijnt in het najaar.

Het Chinese merk Royole bracht eind 2018 in China al de eerste smartphone met opvouwbaar scherm op de markt.

Bekijk ook:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s